05 oktober 2022

Week van de eenzaamheid. Wat doe jij morgen?

Zoals Harderwijk Anders al beschrijft, in het verkiezingsprogramma van 2022-2026, vinden wij het ontzettend belangrijk om mee te denken met de groep mensen die zich eenzaam voelt binnen onze gemeente.

Eenzaamheid staat niet gelijk aan alleen zijn. Je kunt alleen zijn, en je wel verbonden voelen met anderen. Maar je kunt ook op een drukke verjaardag zijn, met een kamer vol mensen, en je toch heel eenzaam voelen.

Eenzaamheid onder ouderen en jongeren willen wij op allerlei mogelijke manieren tegengaan. Voorstellen om dit te bereiken, vooral van betrokkenen zelf kunnen op de steun van Harderwijk Anders rekenen. Wij denken graag mee in het openen van bijvoorbeeld ontmoetingsplekken in iedere wijk om de ontmoeting tussen jong en oud te stimuleren en andere groepen met elkaar in verbinding te brengen.

Het is niet het doel eenzaamheid op te lossen door deze mensen met andere eenzame mensen in contact te brengen. Het gaat erom iets te bieden waardoor iemand de juiste/oprechte aandacht krijgt en aansluiting vindt. Ieder mens wil gezien en gehoord worden.

Maar laten we vooral klein beginnen, want:

  • Iedereen kan een alleenstaande buurman of buurvrouw groeten en vragen hoe het gaat;
  • Iedereen kan bij een alleenstaande vriend of vriendin even om het hoekje kijken en tijd vrij maken om een kopje koffie te drinken;
  • Iedereen kan een collega of familielid een kaart sturen om diegene te laten weten dat jij aan hem of haar denkt.

Wat ga jij morgen doen?

Contact
Of je zelf nou wel of niet eenzaam bent: heb jij goede ideeën over het verminderen van eenzaamheid van jong tot oud, of ga jij graag met ons in gesprek over wat jou bezig houdt in Harderwijk of Hierden? Neem gerust contact op

Week-van-de-eenzaamheid
Harderwijk Anders