04 oktober 2022

De Roef – Uniek in Nederland!

Afgelopen zaterdag werd het nieuwe (Multi Functioneel Centrum) MFC De Roef in de wijk Stadsweiden geopend. Een prachtig gebouw. Helemaal van de deze tijd en energieneutraal. Met een bijzondere combinatie van zalencentrum en centrum voor Positieve Gezondheid. En dat is uniek in Nederland!

Positieve gezondheid is een manier om breder naar gezondheid te kijken. Het gaat om de hele mens. Onze raadsleden Christel van der Stouw en Henk Vermeer bezochten namens HA de opening. Ze spraken onder meer met Marieke Plas van FysioTotaal. Zij gaf een prachtig voorbeeld van Positieve Gezondheid. Een cliënt van haar kwam met rugklachten en daar werd ze uiteraard voor behandeld. Tijdens de behandeling kwam echter ook aan de orde dat deze inwoner behoorlijke geldproblemen had. Nu is algemeen bekend dat schulden leiden tot stress en lichamelijke klachten. Marieke kon dus wel de gevolgen van de geldproblemen behandelen maar niet de oorzaak. Maar het mooie van MFC De Roef is nu dat aan de overkant van de gang de mensen van Stimenz zitten. De mensen van Stimenz kunnen hulp bieden bij geldzaken en schulden. Marieke nam mevrouw dus na afloop van de behandeling mee naar de overkant van de gang en liet haar kennismaken.
Dit was nou precies het plan van een centrum voor Positieve Gezondheid!

De volgende organisaties vind je in MFC De Roef: zhuisartsenpraktijk Van der Hulst, huisartsenpraktijk Bredeweg, Zorgdat, FysioTotaal, RondOm podotherapeuten, shiatsu praktijk Centino, Psycho Praktijk Harderwijk-Emmeloord, Ruth Cohen osteopathie, Stimenz en stichting De Maretak.

De-Roef-3
Harderwijk Anders