Edwin Enklaar

ed

Edwin Enklaar woont al bijna zijn hele leven in Harderwijk. Hij is getrouwd en heeft 2 kinderen. Edwin woont in de wijk Stadsweiden. Edwin werkt bij een bedrijf in automaterialen. Hij is tevens muziekrecensent voor een website en politiek commentator bij www.harderwiek.nl. Edwin  is voorzitter van de medezeggenschapsraad van de school van zijn kinderen.  Hij was in de vorige raadsperiode raadslid en keert na 19 maart 2014 graag terug in de gemeenteraad!

Edwin:

“De laatste tien jaar is het stadsbestuur wat ‘opener’ geworden. De invloed hierop van Stadspartij Harderwijk Anders is groot. Toch kan het altijd beter. Nog steeds hoor ik dat mensen tegen een muur van regels en veel onbuigzaamheid aanlopen in het Stadhuis. Dat moet anders. Ik sta voor een stadsbestuur dat midden tussen de mensen staat. Een bestuur dat meedenkt. Een bestuur dat gebruik maakt van de expertise van haar inwoners. Stadspartij Harderwijk Anders is dé partij die daarin het verschil in kan maken.

De uitdaging is om in het huidige slechte economische tij toch een stad te blijven houden die in beweging blijft. Een stad waar niet alles wegbezuinigd gaat worden. Door het effectiever inzetten van subsidies of simpelweg het nuchterder omgaan met geld kunnen breed gedragen instellingen als bijvoorbeeld de bibliotheek en Estrado doorgaan met hun activiteiten.  Voor Harderwijk is het noodzakelijk aantrekkelijk te blijven voor de bezoeker, wil het kunnen blijven grossieren in bijvoorbeeld de vele fantastische horecagelegenheden. Versterken van de lokale economie kan door niet vast te houden aan teveel bestaande regels, maar te denken in nieuwe oplossingen. Andere oplossingen.”

Harderwijk Anders