25 juni 2022

Werkbezoek open huis Inclusief Groep

Werkbezoek open huis Inclusief Groep. Hier mogen we trots op zijn!

Woensdag 22 juni en vrijdag 24 juni bezochten Tim Smit – Brouwer en Christel van der Stouw de open huis dagen van de Inclusief Groep in Ermelo en Nunspeet. De Inclusief Groep heeft ruim 1.200 mensen in dienst. Zo’n 90% van het productiepersoneel heeft een afstand tot de arbeidsmarkt. Een groot deel van de medewerkers is in dienst bij de Inclusief Groep zelf. Ook is er een groep medewerkers aan het werk bij andere organisaties.

Als gemeente zijn we aandeelhouder (samen met zes andere gemeenten op de Noord Veluwe) vanwege de uitvoering van het sociaal domein deel. Inclusief Groep is namelijk uitvoerder van de wet op de sociale werkvoorziening en de Participatiewet.

Christel: “Complimenten voor de organisatie van deze dagen. De sfeer is hier warm, veilig en goed. Een mooie plek om te werken en mogen leren. Ik heb diverse werkzaamheden ook zelf eens mogen proberen, waarbij de medewerkers ondertussen veel vertelden over hun werk en de werkplek. Mooie verhalen over nieuwe vriendschappen, trots zijn op het werk en soms dromen over de toekomst naar ander werk.”

Inclusief Groep is er voor de mensen die niet zelfstandig een baan kunnen vinden. En ook voor werkgevers die het maatschappelijk belang zien om deze medewerkers in te zetten binnen eigen bedrijf of organisatie.

Tim: “Het is mooi om te zien hoe de Inclusief Groep telkens opzoek blijft naar nieuwe manieren om mensen de arbeidsmarkt op te krijgen. Niet door te dwingen, maar door te inspireren via VR techniek en andere modules in de basisopleidingen. Toch zijn het uiteindelijk de mensen die het doen. De Inclusief Groep telt vele liefdevolle begeleiders, ook afkomstig uit onze eigen gemeente. Daar mogen we trots op zijn.”

WhatsApp-Image-2022-06-25-at-8.41.29-AM
Harderwijk Anders