22 juni 2022

HA wil klankbordgroep woningzoekenden Weiburg

𝐇𝐀 𝐰𝐢𝐥 𝐤𝐥𝐚𝐧𝐤𝐛𝐨𝐫𝐝𝐠𝐫𝐨𝐞𝐩 𝐰𝐨𝐧𝐢𝐧𝐠𝐳𝐨𝐞𝐤𝐞𝐧𝐝𝐞𝐧 𝐖𝐞𝐢𝐛𝐮𝐫𝐠

Dinsdagavond 21 juni waren onze raadsleden Gert Vasse, Christel van der Stouw en Henk Vermeer op bezoek bij de informatieavond over het plan Nieuw-Weiburg.

Tijdens dit werkbezoek gingen we in gesprek met leden van de klankbordgroep (omwonenden), met vertegenwoordigers van Landstede, met projectontwikkelaars BPD en Veldboom en de betrokken medewerkers van de gemeente Harderwijk.

Harderwijk Anders wil naast een klankbordgroep voor omwonenden ook een aparte klankbordgroep instellen voor mensen die een woning zoeken en mee willen praten over de invulling van het gebied (soort huizen, parkeerbeleid, groen etc).

We hebben zo een goed beeld gekregen van de plannen en kijken uit naar concrete plannen. Hier kunnen tussen de 800 en 1.500 gaan wonen!

Een belangrijk project dus gezien de grote behoefte aan woonruimte.

De raad wil hier betaalbare koopwoningen laten bouwen voor lage inkomens en middeninkomens en 30% van het programma moet bestaan uit sociale

huurwoningen.

Er was informatie over ideeën rond Duurzaamheid (groen en energie), Mobiliteit (verkeer en parkeren), relatie Wonen en andere functies (onderwijs, commercieel) en de gewenste beeldkwaliteit. Oftewel hoe gaat het er uit uit zien qua vorm en hoogtes.

In december moeten de uitgangspunten van het plan worden vastgesteld om half 2023 een samenwerkingsovereenkomst met de projectontwikkelaars te kunnen sluiten.

WhatsApp Image 2022-06-22 at 8.10.31 AM (1)
Harderwijk Anders