04 juli 2022

Afval update Harderwijk Anders

Dat kan GEWOON anders! Dat is wat wij riepen over het afvalbeleid voor de verkiezingen. Inmiddels is er een bouwplan voor 2022-2026 met de coalitiepartijen en daar staat afval goed in omschreven. Hoog tijd voor een afval update dus!

Op 2 juni zijn de nieuwe wethouders geïnstalleerd en kon onze wethouder Edwin Enklaar van start met het afvaldossier. De belangrijkste update tot nu:

🔹 Er worden nog altijd veel klachten/meldingen gedaan over de uitvoering van het bestaande afvalbeleid. Wethouder en het team met de ambtenaren zitten hier bovenop want we zijn samen van mening dat meldingen zo snel mogelijk opgelost moeten worden. Loop je zelf tegen zaken aan? Blijf het melden!

🔹 Veel inwoners van de gemeente konden nog geen gft (groente-, fruit- en tuinafval) scheiden van hun restafval. De laatste containers voor gft worden geplaatst komende periode. Fijn dat dit nu eindelijk bijna op orde is!

🔹 De komende weken wordt er hard gewerkt aan een communicatieplan voor de inwoners die nu voor het eerst gft gaan scheiden. We hadden verwacht dat het vorige college dat plan al op de plank klaar had liggen maar dat was niet het geval. Daar is maar een oplossing voor, zo snel mogelijk in gang zetten!

🔹 PMD (plastic, metaal en drankkartons) apart inzamelen. Er wordt hard gewerkt aan het uitrollen van het plan om vanaf 1 oktober een proef te kunnen starten waarin bij 8 winkelgebieden plastic, metaal en drankkartons ingeleverd kan worden. Dat hadden we als partij graag sneller gewild maar met een waslijst aan openstaande probleemmeldingen, de vakantieperiode en een openstaande vacature is dat niet haalbaar.

Heb je nog vragen? Stel ze gerust onder dit bericht of mail naar info@harderwijkanders.nl

Heb je een ander punt dat onze aandacht nodig heeft? 👉🏻 Dit kan GEWOON Anders in Harderwijk

New-Update
Harderwijk Anders