06 juli 2022

Werkbezoek Ontmoetingstuin Rietmeen

Een ontmoetingsplek, binnen en buiten, waar dromen tot uiting komen!’

Een vlindertuin, een moestuin, een bijenhotel en zelfs een kerstbomenhotel; voorzitter Johan Peppelman vertelt trots over ‘zijn’ Rietmeen

Dinsdag 5 juli werden wij, raadsleden van commissie Samenleving, hartelijk ontvangen door de voorzitter van Stichting De Rietmeen, Johan Peppelman. Sandra Timmer was namens Harderwijk Anders aanwezig. Onder het genot van een bakje koffie/thee nam Johan ons, in zijn verhaal, mee terug naar 2012 ‘Hoe het begon‘. Hij vertelde ons over het ontstaan van de Ontmoetingstuin, de inzet van de vrijwilligers, de initiatieven van de bewoners op het terrein en de hergebruikte materialen vanuit de gemeente Harderwijk.

Een uitgebreide rondleiding volgde, samen met drie andere vrijwilligers die de Stichting een warm hart toedragen. Zonder deze en vele andere vrijwilligers kan de ontmoetingstuin niet open. Diverse taken en werkzaamheden worden uitgevoerd door de vrijwilligers. Zo zijn er o.a. de beheerders, de gastheren en gastvrouwen, het klusteam en de ‘moestuinders’. Dankzij hun aanwezigheid voelen bezoekers (van 0-100 jaar) zich welkom en kan iedereen genieten van een heerlijke middag in Ontmoetingstuin De Rietmeen.

De ontmoetingstuin van de Stichting Rietmeen is ontstaan uit een burgerschapsinitiatief van bewoners uit de wijken Stadsweiden en Drielanden in Harderwijk.

De stichting is opgericht in december 2014 en sinds maart 2016 operationeel. De doelen zijn actief zijn in het Groen, Duurzaamheid en Talentontwikkeling. Van gemeentelijke wijkpost is het terrein en de loods omgevormd tot onze ontmoetingstuin met veel belevingsmogelijkheden.

Meer lezen over Ontmoetingstuin Rietmeen

IMG_5442
Harderwijk Anders