26 januari 2022

Weesfietsen en fietswrakken stationsomgeving

Harderwijk Anders ziet al meerdere maanden een verrommeling van de stationsomgeving ontstaan door de aanwezigheid van weesfietsen en fietswrakken. Op de website van Gemeente Harderwijk worden inwoners verwezen naar Snel Herstel om dit probleem te melden.

Harderwijk Anders weet dat er vanaf november 2021 bij Snel Herstel meldingen zijn gedaan over de fietsen in de stationsomgeving naast het Heerlijk Harderwijk welkomstbord, maar ziet nog geen verbetering. 

Daarom hebben wij het college gevraagd nog eens goed naar het proces te kijken. 

Zo zijn we benieuwd of het klopt dat er eerst stickers, om de fiets te kenmerken als wrak, op de fietsen geplakt moeten worden voordat de fietsen daadwerkelijk verwijderd mogen worden. En hoeveel dagen de eigenaar daarna de kans heeft de fiets te verwijderen.

Wij constateren dat de niet alle fietsen die ogen als wrak met een sticker gekenmerkt worden en er geen gegevens worden ingevuld op de sticker. We zijn dan ook erg nieuwsgierig naar deze werkwijze. Mede omdat we zien dat stickers niet goed blijven plakken op de fietsen en daarmee het milieu belasten.

Herken jij dit in jouw wijk?

Meld het ons dan!

Harderwijk Anders vindt het belangrijk dat inwoners in een fijne en veilige wijk wonen. 

Weesfietsen_1
Harderwijk Anders