25 januari 2022

Meldpunt Afval opgericht

Harderwijk Anders, CDA en PvdA richten Meldpunt Afval op

Het nieuwe systeem van betalen voor afval zorgt voor veel onrust in Harderwijk en Hierden. Er is nog veel onduidelijk en er zijn ook veel klachten. Daarom hebben HA, CDA en PvdA afvalmeldpunt.nl opgericht om de klachten en vragen te verzamelen.

Per 1 januari zijn de inwoners van Harderwijk en Hierden anders gaan betalen voor het ophalen van hun afval. Daar merk je nu nog niets van, maar wel volgend jaar februari bij de afrekening!

Ieder huishouden betaalt een basistarief en daarnaast per keer dat je grijze container wordt opgehaald of per zak die je met een pasje bij een container aanbiedt.

Omdat veel mensen zelf PMD willen scheiden is het druk bij het afvalstation aan de Daltonstraat. Inwoners kunnen hier gratis PMD inleveren, maar deze locatie is slechts drie uur per dag open. Daarnaast wordt er op verschillende plekken afval gedumpt.

Ondanks dat de gemeenteraad gevraagd heeft om een proefperiode van een half jaar, is het nieuwe afvalbeleid zonder proefperiode ingevoerd.

De drie partijen maken zich al langer zorgen over het nieuwe afvalinzamelsysteem en hebben om die reden eind vorig jaar nog geprobeerd het nieuwe beleid nog met een jaar uit te stellen, maar hier was geen meerderheid voor in de gemeenteraad. Daarom trekken we samen op in een poging om het afvalbeleid te verbeteren.

We roepen alle Harderwijkers en Hierdenaren op om klachten te melden op afvalmeldpunt.nl, zodat we met elkaar kunnen werken aan een afvalinzamelsysteem dat wel werkt. Duurzaam en betaalbaar.

afval-meldpunt
Harderwijk Anders