20 maart 2019

Lokale partijen bundelen krachten in waterschapspartij

 

watersch

 

Harderwijk Anders ondersteunt de waterschapspartij “Lokaal Waterbeheer”. Lijsttrekker Jan van der Kolk was jarenlang voorzitter van Harderwijk Anders en al een aantal jaar actief in het waterschap. Op nummer 5 treft u ons gewaardeerde en deskundige steunfractielid Henk Motshagen aan.

In Lokaal Waterbeheer – lijst 9 – hebben lokale partijen binnen het gebied van het Waterschap Vallei & Veluwe, de krachten gebundeld. De verkiezingen vinden tegelijk plaats met de Provinciale staten verkiezingen op 18 maart.

De waterschappen zijn door allerlei fusies zo groot geworden dat lokale aspecten dreigen onder te sneeuwen. Neem de verschillen in waterbeheer tussen de Gelderse Vallei en de Veluwe. Binnen die gebieden moet lokaal goed gekeken worden naar de verschillende behoeften. Een voordeel van de bundeling van de lokale krachten is dat de kandidaten van Lokaal Waterbeheer niet door landelijke partijen worden aangestuurd. Alle kandidaten hebben maximaal oog voor de specifieke lokale behoeften en staan voor een praktische en onafhankelijke aanpak. Lokaal Waterbeheer wil vooral inzicht in de lokale waterschap belangen en kosten. Tenslotte heeft iedereen belang bij droge voeten, goede behandeling van afvalwater en schoon oppervlaktewater.

Ons stemadvies luidt daarom om 18 maart op lijst 9, Lokaal Waterbeheer te stemmen.

 

watersch
Harderwijk Anders