23 februari 2023

Leerlingen CCNV in het ‘Huis van de Stad’

Dat heb ik nooit geweten’, aldus een van de jongeren die aanwezig was tijdens het werkbezoek aan het Huis van de Stad, ‘dat hier zoveel mogelijk is, qua werk. Ongeacht je opleiding!’

Afgelopen vrijdag 17 februari waren enkele  leerlingen van het CCNV te gast in het Huis van de Stad. Fractiegenoot Sandra Timmer was samen met Thijs Melkert (D66) aanwezig bij de presentatie en rondleiding onder leiding van Lucas (trainee), Abel (medewerker Huis van de Stad) en Jenny (griffier).

In de raadszaal werden de jongeren ontvangen, en na een korte kennismaking namen Lucas en Abel de jongeren mee in een gesprek over de rollen, taken en verantwoordelijkheden van mensen binnen het gemeentehuis voor de samenleving.

‘Het gemeentehuis waarin de ambtenaren van de gemeente, burgemeester en wethouders werken en waar de gemeenteraad vergadert. Inwoners kunnen er veelal terecht voor gemeentelijke diensten.’

Tijdens de rondleiding, die daarop volgende, spraken de jongeren met verschillende ambtenaren over hun werk voor de gemeente Harderwijk. Dat je, ongeacht je opleiding, verschillende mogelijkheden hebt om hier (of elders bij een gemeente) aan de slag te gaan. Sandra en Thijs vertelden over het werk van de raad tijdens de presentatie in de raadzaal en beantwoordden vragen van de leerlingen tijdens de rondleiding.

HA_ccnv in huis van stad
Harderwijk Anders