07 februari 2023

Inloopavond Woonpark Molenweg Hierden

Donderdagavond 26 januari zijn namens Harderwijk Anders, Angela Flederus en Rianne Kooijenga aanwezig geweest bij de inloopavond Woonpark Molenweg Hierden.

De huidige bebouwing voldoet niet meer aan de eisen. Tijdens deze avond kregen bewoners meer informatie over de ontwikkelingen op het voormalige vakantiepark. Deze informatie bestond uit:

  • Hoe het er uit komt te zien
  • Wat de faciliteiten zijn

De informatie kwam van de ontwikkelaar C3 Living, de zorgverlener Ambulante Zorgverlening Midden Nederland en van de gemeente Harderwijk.

De bestaande bebouwing wordt vervangen door nieuwe woningen voor mensen die ondersteuning nodig hebben bij het zelfstandig wonen. Er komen:

  • 30 units die verhuurd worden door de vastgoedontwikkelaar
  • 4 units die de gemeente verhuurt aan spoedeisende woningzoekers

De start van de bouw hangt af van hoe snel de nutsvoorzieningen gerealiseerd kunnen worden. Helaas laat dit nog op zich wachten. Alle partijen hopen dat dit voor de zomer gebeurt.

Uiteraard spraken wij ook met omwonenden. Zij zijn vooral blij dat de oude units worden vervangen en dat er een mooi park voor terug komt. Hoe sneller hoe beter. Vanuit onze verkiezingsprogramma, waarin wij aangeven dat er meer aandacht mag komen voor andere woonbehoeften en aandacht voor specifieke doelgroepen, zijn wij blij dat dit park gerealiseerd wordt.

plan-molenweg
Harderwijk Anders