10 februari 2023

HELP SLACHTOFFERS AARDBEVING TURKIJE EN SYRIË

🖤 Dodental stijgt tot boven 21.000

🤍 Er worden wonder boven wonder nog steeds mensen levend onder het puin vandaan gehaald. Net nog oor een Nederlands reddingsteam 6 mensen na 102 uur.

🛐 Vrijdag 10 februari 13:00 uur – In moskeeën door heel Nederland staat de aardbeving in Syrië en Turkije centraal. Ook wordt er een begrafenisgebed gehouden voor die vele slachtoffers die overleden zijn bij de ramp. Diezelfde tijd luiden katholieke kerken als teken van solidariteit de klokken. Dat is op hetzelfde moment dat het middaggebed in de moskeeën begint.

Gister spraken wij onze fractiegenoot Burak Özdemir. Hij was daar de hele week om te helpen bij de Turkse Moskee in Harderwijk bij de kledinginzameling. Burak vertelt: ‘Er gaan twee vrachtwagens vol kleding en warme dekens naar Turkije. Het is allemaal uitgesorteerd en goed verpakt. Veel mensen uit de Harderwijkse Turkse Gemeenschap hebben familiebanden met slachtoffers uit het gebied. Hun oorspronkelijke roots liggen in dit gebied. Er heerst verdriet en er zijn grote zorgen.

Vele mensen zijn dakloos geworden. Er zijn kinderen die geen ouders meer hebben. Het is ontzettend koud in het gebied. Wat de hulpdiensten nu vooral nodig hebben is geld. Wil je een bijdrage leveren en kun je iets missen doneer dan alsjeblieft.’

💰Doneer: https://giro555.nlhttps://giro555.nl

🕯Sta jij ook een moment stil bij de slachtoffers rond 13:00 uur? Als respect voor al die Nederlanders die familie en vrienden verloren bij deze verschrikkelijke natuurramp.

HELP SLACHTOFFERS AARDBEVING TURKIJE EN SYRIE
Harderwijk Anders