24 november 2018

HA wil een passende woonruimte binnen 2,5 jaarvoor iedereen.

Speerpunt: passende woonruimte binnen 2,5 jaar voor iedereen.

Vanmorgen was onze fractievoorzitter Henk Vermeer in Deventer op bezoek bij de demonstratiewoning van house2start. Inmiddels is ook een afvaardiging van Woningcorporatie UWOON hier al op bezoek geweest. Ook zij zijn enthousiast over deze all-electric woning die inclusief apparatuur en energiekosten ca 550 euro per maand moet gaan kosten.
Helemaal mooi is natuurlijk dat het huis supersnel opgeleverd kan worden omdat deze volledig in een fabriek gebouwd wordt.

Dat is andere koek!

Filmpje: Rondleiding

HOUSE2START

De filosofie van het bedrijf is dat het huis  overal moet kunnen staan. Verplaatsbaar, eenvoud, slim en betaalbaar zijn sleutelbegrippen. Industrialisatie van het bouwproces is de basis. Denken in kringlopen is vanzelfsprekend. Het energiedak levert alle benodigde energie. De gevel kan qua kleur en opbouw verschillen. De huizen staan in een rij rondom een erf met een centrale berging!

Vaste leveranciers leveren ‘op tijd en op maat’ de materialen en bouwcomponenten in de fabriek. De onderdelen worden geassembleerd tot modules en de modules worden in 1 dag  op de bouwplaats gemonteerd. Geen afval, minder CO2-uitstoot, minder fouten en geen onwerkbaar weer! Dit zal leiden tot kostenreductie en kwaliteitsverbetering.

COMPACT BOUWEN

Compact bouwen levert de allerbelangrijkste besparing op ten opzichte van een ‘normale’ eengezinswoning. Minder materialen en minder energieverbruik

DUURZAAM BOUWEN

Er is geen afval tijdens het productieproces. Het huis is demontabel. In de toekomst kunnen de modules terug naar de fabriek en kunnen materialen worden hergebruikt.

De gevelbeplating is gemaakt van rijstschillen met steenzout en minerale olie. Een zeer hoogwaardig biologisch product. Voor elk onderdeel zoeken we naar de beschikbare biologische alternatieven.

Geen gasaansluiting. Het huis krijgt een energiedak. PV-panelen leveren de totale energie. De energie vraag is beperkt door zwaar te isoleren, slim te ventileren en minder energieverbruik te stimuleren. Infrarood vloerverwarming, elektrische doorstroomelementen, slimme CO₂ gestuurde ventilatie en de best beschikbare apparatuur.

SMART

House2Start is uitgerust met Homey. Homey verbindt alle apparatuur. Via een app op de mobiele telefoon is de energieopbrengst en het energieverbruik inzichtelijk. Sensoren meten de lichtintensiteit, temperatuur, beweging, luchtvochtigheid of het CO₂-gehalte.

huis-01
Harderwijk Anders