24 november 2018

Wethouder Gert Jan van Noort lid VNG-commissie

HA wethouder Gert Jan van Noort wordt lid van de VNG-commissie Zorg, Jeugd en Onderwijs die de belangen behartigt op deze onderwerpen, vanuit de inhoud, namens alle gemeentes, bij de betreffende ministeries. 

Hoewel we ons als lokale partij volledig focussen op Harderwijk en Hierden, zijn we trots dat onze lokale en regionale aanpak beloond wordt door deze benoeming. Lokaal HA laat zich vanuit Harderwijk zien en horen in Den Haag. Volgens ons is dit de eerste keer dat iemand vanuit Harderwijk plaats neemt in deze commissie.

Onderwerpen die de komende jaren in ieder geval aan bod komen zijn onder andere eenzaamheid, minder kinderen die tussen wal en schip vallen, gezonde manier van leven, laaggeletterdheid, passend werk, zorg en veiligheid en vergroten van zelfredzaamheid jongeren.

Een klus waar Gert Jan enorm veel zin in heeft en waarbij hij beleidsmatig ondersteund wordt door medewerkers van de VNG.

Gert Jan wordt 30 november officieel benoemd tijdens het VNG-congres, maar gaat al vanaf 6 september aan de slag. Hij moet hiervoor een dag per maand beschikbaar zijn en dus zal het niet ten koste gaan van zijn werk in Harderwijk.

De beleidscommissie “Zorg, Jeugd en Onderwijs” van de VNG

De commissie bestaat uit 19 leden: 18 wethouders en 1 raadslid uit verschillende gemeenten.

De politieke samenstelling van de commissie: 5  lokale partij, 3 CDA, 1 CU, 23 D66, 2 GL, 1 SGP, 2 PvdA en 2 VVD

De commissie houdt zich bezig met de volgende thema’s:

  • Maatschappelijke Ondersteuning / Lokale basisinfrastructuur (wijkteams)
  • Zorg en Veiligheid
  • Bed Bad Brood / LVV
  • Jeugd en onderwijs (0-27)
  • Cultuur en Sport

Zie voor meer informatie over de commissie: https://vng.nl/bestuur-en-commissies-vng/vng-commissies/commissie-zorg-jeugd-en-onderwijs

Screenshot-2016-06-07-at-22.37.51
Harderwijk Anders