28 april 2019

HA wethouder Gert Jan van Noort ontvangt Plaquette “Regenbooggemeente” van Provincie

Harderwijk Anders is er trots op dat Harderwijk een Regenbooggemeente is.

Gedeputeerde Bea Schouten overhandiging een mooie plaquette aan HA-wethouder Gert Jan van Noort, als blijk van waardering voor de inzet van Harderwijk voor een gelijkwaardige behandeling van lesbiennes, homo’s, bi’s, transgenders en hetero’s (LBHT”ers).

Het plaquette zal een mooie plek krijgen in het Huis van de Stad.

De uitreiking vond plaats op donderdagmiddag 28 maart 2019 tijdens de door de Village People  georganiseerde Conferentie “Harderwijk als Regenbooggemeente”.

Harderwijk Anders vindt het van groot belang dat iedereen écht mee kan doen in onze mooie gemeente. Gesprek en ontmoeting waren de centrale thema’s.
HA raadsleden deden mee aan inspirerende workshops waar de Harderwijkers op zoek gingen naar de praktische invulling van het begrip Regenbooggemeente.

Als Regenbooggemeente draag je er zorg voor dat binnen Harderwijk lesbiennes, homo’s, bi’s, transgenders en hetero’s gelijkwaardig worden behandeld en dat dit bespreekbaar wordt gemaakt op onder andere de scholen. Tevens wordt binnen de gemeente beleid ontwikkeld om sociale acceptatie, veiligheid en emancipatie van de LHBT’ers.

Harderwijk Anders diende samen met D66 de motie van de VVD op 21 december 2017 mede in, om Regenbooggemeente te worden.

Regenbooggemeente-GertJan
Harderwijk Anders