11 november 2018

HA op bezoek bij “Marius van Dokkum museum”

Harderwijk Anders Marius van Dokkum MuseumHarderwijk Anders is op 27-11-208 op bezoek geweest bij het Marius van Dokkum Museum.

Sinds 26 mei 2018 is Harderwijk een museum rijker. Het enige en echte Marius van Dokkum museum die zich bevindt  in een van de mooiste panden van Harderwijk, de voormalige Snijkamer van de Universiteit van Harderwijk

De schilderijen van Marius van Dokkum (1957) bestaan uit portretten, stillevens en vrije onderwerpen. In zijn vrije onderwerpen komen meestal eenvoudige mensen voor in hun eigen leefomgeving. Mensen die ondanks hun eigenaardigheden toch sympathiek overkomen.    Marius van Dokkums werk wordt gekenmerkt door de vele details, er is zoveel op te zien. Vaak hebben zijn schilderijen iets humoristisch. Van Dokkum is van mening dat humor het werk toegankelijker kan maken. Het museum is gevestigd in een van de mooiste panden van Harderwijk, de voormalige Snijkamer van de Universiteit van Harderwijk. Hier ontleedden de professoren destijds onder toeziend oog van hun studenten lichamen tijdens de zogenoemde anatomische lessen. Deze markante historische locatie heeft na een grondige verbouwing een nieuwe en unieke bestemming gekregen: een museum gewijd aan het werk van een levende kunstenaar.

Harderwijk Anders vindt het museum een ontzettend leuke aanwinst voor Harderwijk. Dat blijkt wel uit de grote aantal bezoekers die van buiten Harderwijk zijn op het museum afgekomen. Veel Harderwiekers moeten nog een eerste keer komen,  dus bij deze moedigen we iedereen daartoe aan.

Marius-van-Dokkum-museum
Harderwijk Anders