28 augustus 2018

HA bezoekt de bijeenkomst over gasloze wijken

Harderwijk Anders bezoekt de bijeenkomst over gasloze wijken.

Woensdag 28-08-2018 hebben fractieleden van Harderwijk Anders aanwezig bij een presentatie vanhHet Innovatiecentrum Groene Economie Noord-Veluwe (IGEV) op het bouw- en infrapark emet als thema ” aardgasvrije wijken”. De fractieleden keken ook hoe we er van kunnen leren bij de bouw van het nieuwe zwembad.

Hoe omvangrijk, complex en uitdagend deze energietransitie is werd duidelijk tijdens het inspirerende verhaal van Diederik Samsom. Daarna volgden interessante workshops over oplossingen voor de verduurzaming van onze verwarming tot hoe je zo’n transitie proces vorm geeft in een wijk en hoe je daarbij alle belanghebbenden betrekt.

Aardwarmte (Geothermie) zal een belangrijke nieuwe bron van energie (warmte) zijn om onze wijken aardgasvrij te krijgen. Ook is aardwarmte een manier om grote projecten/gebouwen van warmte te voorzien.

Harderwijk Anders ziet daarbij grote kansen om de verduurzaming van zwembad de Sypel verder uit te werken en het zwembad werkelijk energie neutraal te maken. Met de nieuwbouwplannen is het nu hét moment om daarover na te denken!

Diederik-Samson
Harderwijk Anders