29 augustus 2018

HA op bezoek bij informatieavond “Tiny Houses”

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Raadsleden van harderwijk Anders waren aanwezig bij de informatieavond off grid Tiny Houses, over de stand van zaken van de pilot ‘off-grid tiny houses’ in de wijk Drielanden.

Bij off-grid tiny houses gaat het om kleine woonvormen die zelfvoorzienend zijn. Dit betekent dat ze niet zijn aangesloten op nutsvoorzieningen en zichzelf voorzien van energie en water en verwerken het eigen afvalwater. Off-grid tiny houses sluiten aan bij de duurzaamheidsambities van de gemeente Harderwijk.

De initiatiefnemers Jos en Chantal Greven gaven zeer  inspirerende presentatie aan de vele aanwezigen in de Bogen.

De locatiekeuze ligt tussen het Rappadpad en drie percelen tussen de Groene Zoomweg en Horloseweg. De 2e lokatie is boven water gekomen toen bleek dat omwonenden zich verzetten tegen de komst van mini-huisjes aan het Rappad. Burgemeester en wethouders vinden dat de locatie aan het Rappad, bij dé toegangspoort naar Drielanden, het meest geschikt is om Harderwijkers ermee kennis te laten maken en te inspireren.  Echter de keuze van de locatie zal door de gemeenteraad worden genomen. Hiervoor zal het onderwerp eerst op de agenda worden gezet van de commissie Ruimte van 6 september.

 

Harderwijk Anders vindt het belangrijk dat er goed geluisterd wordt naar wat er onder mensen leeft en dat inwoners van het begin af aan bij plannen betrokken worden.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Tiny-Houses
Harderwijk Anders