08 februari 2022

Gastlessen over lokale politiek

Harderwijk Anders vindt het ontzettende belangrijk dat de jeugd en jongeren betrokken worden en zijn bij de (lokale) politiek.

Daarom hebben drie kandidaten van onze lijst (Sandra Timmer, Gert Vasse en Dick Hermsen) een lesbrief opgesteld en bieden we aan om gratis gastlessen op scholen te verzorgen.

Dit initiatief is opgezet ter voorbereiding op de aankomende gemeenteraadsverkiezingen. Ook wanneer scholen structureel lessen willen aanbieden op het gebied van democratie en (lokale) politiek denken wij als lokale politieke partij graag mee.

De lesbrief en/of gastles worden gratis aangeboden door Harderwijk Anders. Nadrukkelijk benoemen wij het doel ‘het maatschappelijk belang te dienen’ en geen stemmers voor Harderwijk Anders te werven tijdens deze lessen. Het is uiteraard voor scholen ook altijd mogelijk om andere lokale partijen te benaderen om samen met ons een dergelijke les op scholen te verzorgen.

Voor wie:Voortgezet (speciaal) onderwijs en leerlingen van groep 8
Tijdsduur:Interactieve les van ca. 45 minuten
Doel:
Samen met jeugd en jongeren (10 – 18) betekenis geven aan democratie (stemrecht) en jongeren (18+) stimuleren om te stemmen op 14, 15 en 16 maart
Globale opzet:
Met video’s en stellingen gaan wij met de leerlingen in gesprek over de gemeente Harderwijk, de lokale politieke partijen voor de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen en wat het is om in vrijheid te mogen stemmen

Voor contact kun je een mail sturen naar:

Dick Hermsen (dick.hermsen@harderwijkanders.nl)

Gert Vasse (gert.vasse@harderwijkanders.nl)

Sandra Timmer (sandra.timmer@harderwijkanders.nl)

lesbrief_website (1920 x 1080 px)
Harderwijk Anders