24 september 2019

De Stad als Podium een update

De Stad als Podium, hoe zit dat nou met de plannen, wanneer gaan we er als inwoners wat van zien en beleven?

De Harderwijk Anders leden van de commissie Samenleving, Kimberley Siccama en Maarten Reckman hebben zich met de rest van de commissie laten informeren op over de voortgang van Stad als Podium (SAP).

Anton Binnenmars, de nieuwe voorzitter van SAP, gaf aan dat er achter de schermen van alles gebeurt op organisatorisch gebied. Belangrijk, maar wij van Harderwijk Anders zijn natuurlijk nieuwsgierig naar de programmering en hoe gaat dat er nou uitzien als de stad het podium is? 
De eerste pilot(proef)-programmering is inmiddels rond en over de inhoud zullen we spoedig meer te weten komen. In ieder geval wordt het sprankelend en prikkelend is ons beloofd. We kunnen niet wachten!

SAP is een samenwerking tussen 11 Harderwijkse organisaties. Het woord samenwerking kwam dan ook veelvuldig naar voren: “een podium bieden aan samenwerkende partijen”. Inmiddels hebben zich al nieuwe partijen aangediend en die zijn volgens de voorzitter van harte welkom.
Gelukkig kon Anton Binnenmars ook melden dat de Stichting Podia Harderwijk (SPH), die tot nu toe altijd de programmering voor het Theater Harderwijk aan de Stationslaan maken, óók partner is geworden binnen SAP. Hiermee wordt niet alleen de aanwezige deskundigheid bij SPH benut binnen SAP, maar hiermee behoren de oude tegenstrijdige inzichten en belangen ook tot het verleden. Daar zijn we zeer blij mee uiteraard!

Chantal Manuels, kwartiermaker (=iemand die iets geheel nieuws voorbereidt) van SAP heeft ons op enthousiaste en inspirerende wijze aanvullend voorbereid op de komst van SAP. Samen met haar collega Hanneke van der Weele is zij belast met de voorbereiding en organisatie van de daadwerkelijke komst van Stad als Podium.
Wij kunnen niet wachten op de eerste voorstellingen in de stad!

Foto’s: Het Kontakt HarderwijkCultuurkustHarderwijkse ZakenHarderwijk.nieuws.nl

SAP-3-3
Harderwijk Anders