08 maart 2023

De Harderwijkse Boomfeestdag 2023

Tijdens ‘De Harderwijkse Boomfeestdag’ op woensdag 8 maart hebben ruim 300 leerlingen van 14 basisscholen (uit Harderwijk en Hierden) met een schop in de hand en de schoenen onder de modder meer dan 180 bomen geplant. 

Samen met heel veel andere vrijwilligers van o.a. De Hortus, medewerkers van de gemeente Harderwijk, vertegenwoordigers van de Popschool en bedrijven w.o. Loohorst hebben wij een bijdrage kunnen leveren aan het succes van deze feestelijke dag en het plezier van de leerlingen.

Vanmorgen om half 9 stond Sandra Timmer, namens Harderwijk Anders, nog met schone laarzen (in de barre kou) te luisteren naar de uitleg en bedoeling van de ochtend. Samen met de leerlingen van De Olijfboom mocht Sandra mee met een af te leggen parcours waarbij zij werden uitgedaagd door Janouk (https://janoukkelderman.nl/biografie/); ‘Een callenge om de beste bomenkenner te vinden’.

Sandra: “Ik had een zeer fanatieke, sportieve en leuke groep leerlingen die graag de titel van ‘beste bomenkenner’ zouden willen dragen. Ze hebben ook alles in de strijd gegooid om die te kunnen winnen. Het is nog wel even wachten op de uitslag. 

Na de laatste quiz vragen en de groepsfoto met Janouk werd de groep opgewacht door wethouder Martijn Peijnenburg. Hij nam ons even mee waarom het planten van bomen, en vooral op dit stuk, zo belangrijk is. Daarna mochten we eindelijk aan de slag en de bomen in de grond zetten. Een hand in de kruiwagen vol wormen, was niet voor iedereen een prettige dingetje. Voor de bomen en de grond wel erg belangrijk werd ons uitgelegd.

Een beetje smerig gingen we daarna terug naar de fietsen. We werden opgehaald door de bus, wat toch erg prettig was na zo’n tijdje buiten te zijn geweest op deze koude ochtend.”

Wij bedanken de organisatoren voor de leuke en goed georganiseerde ochtend en natuurlijk de leerlingen van groep 8 van De Olijfboom, voor het enthousiasme en de gezellige ochtend. 

Hier vind je de nieuwe bomen die zijn geplant. Leuk om er een keer langs te fietsen (Natuurterrein Mheenlanden)

HA_boomfeestdag23
Harderwijk Anders