31 augustus 2023

Afscheid burgemeester en gemeentesecretaris

In augustus namen we afscheid van zowel burgemeester Harm-Jan van Schaik als gemeentesecretaris Jan Peter Wassens.

Heb lief, zie om naar elkaar en heb vertrouwen’, met die woorden nam Harm-Jan van Schaik afscheid als burgemeester van de gemeente Harderwijk. In een volle zaal en met speeches van zowel familie, samenwerkingspartners, college, de kinderburgemeester en de raad werd afscheid genomen.

Harm-Jan van Schaik gaf een toekomststoel aan de gemeente. In zijn woorden: ‘Om neer te zetten in de raadszaal of bij een bijeenkomst in onze gemeente waarin gewerkt wordt aan beleid voor de generaties van morgen. Een stoel die de toekomst vertegenwoordigt als stille getuige. Een stoel die even laat stilstaan voor wie we het doen en hoe we dit toekomst besef een plek geven in onze overwegingen.’

Wij danken Harm-Jan voor zijn 24/7 inzet voor onze gemeente, alle mooie projecten die hij gerealiseerd heeft en het ‘zijn’ van een burgemeester die bereikbaar is voor inwoners. Vanaf 1 september treedt hij toe tot de Raad van Bestuur van Amaris Zorggroep.

Een paar dagen later nam de gemeente ook afscheid van gemeentesecretaris Jan Peter Wassens. Een mens met oog voor de ander vanuit een warm hart. Iemand die er echt voor ging om dag en (wanneer dat nodig was ook nacht) de bestuurlijke wensen te vertalen naar de organisatie. Jan Peter Wassens start in Deventer als gemeentesecretaris. Dat is een aanwinst voor Deventer waarbij we zowel Jan Peter als de gemeente Deventer van harte feliciteren.

Wij wensen beide veel geluk en succes met hun nieuwe opdracht.

HA_ afscheidHJ
Harderwijk Anders