Tessa Pullen

Fractieteamlid

Geboren in 1995 in Putten als oudste zus in een gezin van vijf. In 2020 heb ik mij gevestigd in de binnenstad van Harderwijk en al gauw vond ik hier mijn weg in de politiek bij Harderwijk Anders.

In 2018 heb ik mijn HBO Bachelor Degree in European Studies behaald, een studie die ik grofweg zou omschrijven als ‘Europese bestuurskunde’. Hier heb ik heel veel meegekregen van de Europese en nationale politiek, openbaar bestuur en beleidsthema’s. Talen en cultuur waren een erg groot aspect van deze opleiding, waar toch wel mijn grootste interesse ligt. Een studieperiode in Frankrijk mocht daarvoor natuurlijk niet ontbreken. Met een stage bij gemeente Opsterland heb ik mijn eerste werkervaring opgedaan bij de overheid.

Gaandeweg kwam ik er achter dat mijn fascinatie voor politiek vooral bij het lokale bestuur lag. Europa lag voor mijn gevoel veel te ver weg en Den Haag was voor mij een omgeving waar eerlijkheid geen deel van uit maakte. De lokale politiek daarentegen is ontzettend levendig én je kijkt naar de problemen die spelen binnen jouw regio. Als je het over impact maken hebt, dan zit je lokaal goed!

Als je mij vroeger als puber vroeg wat ik later wou worden, zei ik vaak dat ik Minister van Verkeer en Infrastructuur wilde worden. Dat is het helaas niet geworden, maar ik ben nu werkzaam in een andere sector: de Supply Chain, waar ik als interimmer verschillende opdrachten uitoefen. Ik doe dat met enorm veel plezier en wil mijn vrije tijd benutten om Harderwijk een nog mooiere plek te maken voor ons allemaal. Mijn focus ligt hierbij op het thema ruimtelijke ordening, waar ik het meeste energie uit haal. Het is een ontzettend levendig thema waarbij burgers vaak hun mening over geven, waarmee we kunnen sparren en verschillende belangen aanhoren. Zo kunnen we een goede afweging maken. Het lijkt me heel gaaf om daar aan bij te mogen dragen.

Verder heb ik nog genoeg andere uitlaatkleppen naast de politiek, namelijk motorrijden (voor de kenners ik rijd een Yamaha Diversion 600s), een Jan van Haasteren puzzel op zijn tijd en kan ik het ook niet laten om regelmatig mijn studieboeken Noors erbij te pakken. Ik trek er graag op uit en ga dan ook het liefst met de auto naar het buitenland. Een reis naar Nieuw-Zeeland en Spitsbergen staan nog op mijn verlanglijstje, met nog vele andere landen. Ook probeer ik graag een nieuw recept in de keuken uit en kan je me vinden in de Sypel en de bibliotheek.

Ik sta altijd open voor een goed gesprek, dus stuur mij gerust een berichtje!

Tessa Pullen

IMG_2146

Gegevens

Functie: Fractieteamlid

E-mail: tessa.pullen@harderwijkanders.nl

Telefoonnummer: +31 6 37303899