Tessa Pullen

Fractieteamlid

Hallo, ik ben 26 jaar oud, woonachtig in de binnenstad, ben gek op lezen, Jan van Haasteren puzzels, het leren van vreemde talen (Noors op dit moment), zwemmen en motorrijden. Daarnaast ga ik graag op roadtrips door Oost- en Noord-Europa.

In 2018 heb ik mijn HBO-Bachelor Europese Studies afgerond. Hier heb ik aardig wat kennis mogen vergaren op het gebied van internationale betrekkingen, (inter) nationale politiek, grensoverschrijdende samenwerking en heb ik met mijn minor en stages de focus gelegd op het lokale bestuur en besluitvorming. Tijdens mijn stage bij het Samenwerkingsverband Noord-NL (EFRO subsidies) en de gemeente Opsterland (beleidsontwikkeling) heb ik een goede kijk gekregen op het werken bij een overheidsinstelling en hoe beleid tot stand komt.

Vaak mocht ik langskomen bij wethouders die mij hun verhalen deden over hoe de gemeenteraad een impact heeft op de dagelijkse werkzaamheden van ambtenaren. Het enthousiasme voor de lokale politiek was aangewakkerd. De debattrainingen, het schrijven van policy briefs, en de lessen over changing government, trokken altijd mijn aandacht en wil nu graag de kennis die ik heb opgedaan ook in de praktijk omzetten.

Als trotse Veluwenaar en import-Harderwieker wil ik mij maatschappelijk inzetten om onze omgeving te laten groeien en ontwikkelen. Daarom heb ik in juli een bericht aan HA gestuurd dat ik graag actief wil deelnemen in de steunfractie en met name mee wil sparren over de thema’s binnen het ruimtelijke domein. Een zeer grote verandering gaat daar de komende jaren plaatsvinden door de invoering van de Omgevingswet wat op iedereen een impact zal hebben.

Daarnaast leven de onderwerpen binnen dit domein vaak enorm onder inwoners. Van het bouwen van een flatgebouw, tot het plaatsen van windturbines in Wolderwijd, inwoners geven hier graag hun mening over. Het fenomeen ‘not in my backyard’ speelt hierbij een hele grote rol en aan de politieke partijen de taak om het algemene belang af te wegen ten opzichte van het individu. Er moeten dan soms lastige keuzes gemaakt worden en ik ga daarbij graag de uitdaging aan!

Harderwijk Anders leek voor mij een zeer toegankelijke partij die onafhankelijk haar politiek bedrijft. Geen beïnvloeding vanuit Den Haag die haar vertelt welke standpunten in te nemen. En dat vermoeden bleek te kloppen. De diversiteit aan meningen en de discussies die daarop volgen vind ik fantastisch, dat maakt deze partij anders (ja, dit was een inkoppertje).

Het belangrijkste persoonlijk doel voor mij is om een toegevoegde waarde te zijn voor het fractieteam. De komende periode wil ik mij dan ook graag nog meer gaan inzetten voor de partij en de ontwikkeling van Harderwijk-Hierden. Want ik ben van mening dat je je niet aansluit bij een politieke partij voor jezelf, maar omdat je het beste voor hebt met je omgeving.

Tessa Pullen

129733679_2942043639232026_3559145415540969569_n

Gegevens

Functie: Fractieteamlid

E-mail: tessa.pullen@harderwijkanders.nl

Telefoonnummer: +31 6 37303899