Tanja Groenedaal

Deze zomer ben ik niet echt op vakantie geweest, maar ik ben wel vijf weken vrij. Deze mededeling roept gemiddeld twee reacties op: Gaat het wel goed met je? en heb je je dan niet verveeld? De antwoorden daarop zijn JA, respectievelijk NEE.

Ik heb de afgelopen jaren veel mooie reizen gemaakt in de zomer. Meestal was dat solo kamperen zonder schema in een mooi deel van de wereld (Nova Scotia) en soms een groepsreis (Vietnam of IJsland). En met kerst zat ik nog in Spanje (Andalusië) en in mei een week in Engeland en nog een week met mijn vader naar Schotland. Deze zomer had ik ineens behoefte om eens rustig thuis te blijven, en omdat ik op vakantie het liefst doe waar ik zelf zin in heb is dat precies wat ik heb gedaan.

En dan blijk ik toch weer deel uit te maken van een nieuwe trend: de Staycation, maar goed, daar deed ik het niet voor. Ik heb me in die vijf weken uitstekend vermaakt. Deels met lekker rustig aan doen. Wakker worden zonder wekker, ontbijten met de krant, doorlopend in krant met koffie, gewoon in mijn badjas, en bij goed weer buiten op mijn binnenplaatsje. En voor een ander deel door eindelijk eens allerlei klussen te doen in huis waar ik normaal de tijd niet voor heb. Ik heb een muur behangen en kleine reparaties gedaan, en verder heel veel opgeruimd, weggegooid en schoongemaakt. Zes dozen boeken en vier met huisraad naar de kringloopwinkel! En eindelijk de wissellijst in de woonkeuken gevuld! Verder ben ik twee keer naar De Parade geweest, heb een dag gewandeld, heb een rondleiding met proeverij in de La Trappe brouwerij gedaan, met een vriendin een dagje naar Groningen, met zus en neefje naar het Dolfinarium, dagje sauna gedaan, boeken gelezen en zo min mogelijk achter de computer gezeten.

Dus nee, ik heb me niet verveeld. Sterker nog, ik denk dat ik niet eens alles af krijg. Er liggen nog een klok en een lamp al vijf jaar te wachten om te worden opgehangen, ik ga nog een buitenmuur schilderen en ik had toch ook wat computerklussen. Maar goed, ik heb nog een kleine week, en ik zie wel hoe ver ik kom. Het is me goed bevallen, voor dit jaar. Ik heb eigenlijk maar één ding gemist, en dat is kamperen. Ook dat is goed om te weten, dus dat ga ik volgend jaar weer lekker doen.

Tanja Groenedaal

IMG_2161

Gegevens

Functie: Penningmeester

E-mail: tanja.groenendaal@hccnet.nl

Telefoonnummer: 06-3876 2816‬