Rianne Kooijenga

Hoi allemaal. Ik ben geboren in 1974 en ik woon sinds 1983 in Harderwijk. Gewoond in de binnenstad, Frankrijk en Tweelingstad. Ik woon samen met mijn man. Ik ben administratief medewerkster bij een werkgever in Harderwijk.

In 2009 kregen wij ons puppie en is mijn horizon verrijkt. Ik kwam ineens in een andere leefwereld terecht. In een leefwereld waar ik veel nieuwe mensen leerde kennen en nog meer van mensen en dieren ging leren. En zo begon mijn interesse in de ruimte in Harderwijk. Door heel veel te wandelen kwam kom ik op allerlei plekken, vooral in Harderwijk. Ik begon mij meteen af te vragen waarom er bepaalde keuzes door de gemeente werden gemaakt, bijvoorbeeld ten nadele van de hond. En waarom er geen compensatie voor kwam. En zo is ook uiteindelijk het Stadsidee 2017 mede door mij ingeleverd en gewonnen. Een stad aan het water en geen mogelijkheid om goed je hond te laten afkoelen of te laten zwemmen? Kom op!

Niet klagen, maar actie. Ik kan er niet tegen als je klaagt en geen actie onderneemt. Kun je het veranderen? Ja? Kom op, doe iets! En vooral in je eigen omgeving. Vooral in je eigen stad is het mogelijk verschil te maken. En dat past echt bij mij. Ik wil de “wereld” mooier maken en dan vooral eerst in mijn eigen straat, buurt en uiteindelijk de stad. Want dat geeft voldoening. En het liefst enthousiasmeer ik stadsgenoten om zelf een positieve actieve houding aan te nemen.

Begin 2019 kwam ik in contact met Harderwijk Anders. Ik ben voor een lokale politieke partij, want ik heb niets met landelijke politieke partijen. Ik denk dat het huidige systeem niet meer van deze tijd is. Ik hou er niet van om iemand in een hokje te stoppen, want ja, ik vind iedereen gewoon anders. Ik hou van mensen die passie uitstralen en waarvan je energie krijgt. Dat helpt mij vooruit en ik wil andere mensen vooruit helpen. Gelijkgestemden zoeken is goed. En dan hoef je niet hetzelfde te zijn. Bij HA ben ik aan het goede adres. Samen in beweging om de stad te enthousiasmeren voor een betere samenleving, voor een mooiere stad. Een warm bad waar je geaccepteerd wordt zoals je bent, waar je gehoord wordt.

Pas als je loslaat wat je niet kan veranderen, kun je vastpakken wat je wel kan veranderen.

Iedere klacht is brandstof voor een verbetering.

Rianne Kooijenga

IMG_1919

Gegevens

Functie: Fractieteamlid

E-mail: rianne.kooijenga@harderwijkanders.nl

Telefoonnummer: +31 6 40082947