Marianne Don

In de jaren tachtig ben ik vanuit het Groningse Ter Apel naar de Veluwe verhuisd.

Eerst naar Barneveld waar ik de dierenverzorging opleiding heb gevolgd aan de landbouwschool aldaar. Nadat ik stage had gelopen op het Dolfinarium Harderwijk, belde het Dolfinarium mij op of ik bij hen wou komen werken om de shows te geven. Een droombaan! Iets wat nu niet meer voor te stellen is.

Na enkele jaren bij het Dolfinarium werkzaam te zijn geweest, ben ik weer vertrokken en heb ik in Griekenland en later in Amsterdam gewoond. Toch had ik heimwee en heb ik me na een aantal jaren weer gesetteld in het knusse Harderwijk. Ik heb gewerkt in de horeca. (Mandenmaker- Korenschuur) en vanaf mijn 30e ben ik zelfstandig gaan ondernemen. Eerst had ik een bedrijf in schoonmaakartikelen voor de horeca, maar dat beviel me toch niet. Ik miste het contact met mensen.

Nadat ik mijn twee kinderen heb gekregen, ben ik gestart met de opleiding Medisch Pedicure. Sinds 22 jaar ben ik als zelfstandig ondernemer werkzaam in dit beroep. Het is een beroep naar mijn hart, je kunt mensen helpen bij hun voetklachten en ik heb vaak leuke gesprekken over van alles en nog wat.

Je hoort veel en daardoor weet je wat er leeft in de maatschappij.

Naast mijn werk en kinderen heb ik me ook 11 jaar ingezet voor het jeugdtheater in Harderwijk. Hier hebben we met een hecht team de voorstellingen in de Catharina Kapel geregeld en het Peuterfestival opgezet.

Ik vind het belangrijk om naast je werk iets maartschappelijks te doen, dat geeft het leven net dat extraatje. Het maakt niet uit of je nou mantelzorger bent, een collecte loopt of je inzet bij een sportvereniging. Het mes snijdt aan twee kanten.

Ik ben een doorzetter en een verbinder. Wat er ook gebeurt, schouders eronder!

Nu gaan we met een mooi stel progressief denkende mensen Harderwijk en Hierden weer een beetje mooier, socialer en leefbaarder maken.


Marianne Don

IMG_2055

Gegevens

Functie: Bestuurslid