Edwin Enklaar

Vicefractievoorzitter

Mijn naam is Edwin Enklaar en ik woon samen met mijn fijne gezin bijna mijn hele leven in Harderwijk. Werken doe ik in Amersfoort op de logistieke afdeling van een groot internationaal opererend bedrijf.

Het bijzondere aan Harderwijk is dat we een stad zijn met de allure van een dorp. Er is een groot ziekenhuis, er is veel bedrijvigheid van diverse pluimage en er is een keur aan gezellige cafés en restaurants. Harderwijk is een perfecte broedplaats van inspiratie en creativiteit op velerlei gebieden.

Tegelijkertijd zijn we geen stad van honderdduizenden inwoners. Nee, we halen nog niet eens de vijftigduizend. Dat is wat ik de dorpse kant van de stad noem en ik zie dat als een voordeel. Hier kennen de meeste mensen elkaar en dat zorgt voor een instelling waarbij we elkaar helpen met van alles en nog wat. Kijk eens naar het uitgebreide vrijwilligersnetwerk dat hier actief is. Om nog maar te zwijgen over de historische binnenstad en de prachtige natuur in ons buitengebied. Daar mag je best trots op zijn.

Dat neemt niet weg dat veel mensen problemen hebben. Oplossingsgericht denken helpt daarbij. Meepraten en meedoen is daarbij mijn motto. De kennis ligt op straat en daar moet de gemeente gebruik van maken. Ik sta ervoor die kennis van de straat op te halen en bij de gemeente naar binnen te brengen. Zo kunnen we effectief verder werken aan een Harderwijk waar u betaalbaar kunt wonen zoals u dat wilt, een Harderwijk waar ondernemers de vrijheid hebben te werken wanneer zij willen en bovenal een veilig Harderwijk waar u volop mee kan doen aan alles wat u aan het hart gaat.

Om dat zo goed mogelijk gestalte te geven, ben ik met veel overtuiging lid geworden van Harderwijk Anders. Een nuchtere, informeel opererende partij die de mensen op straat centraal stelt. Dat nuchtere en informele past bij mij. Geen vastgeroeste, landelijk geïnspireerde idealen maar kijken met open blik naar hetgeen we in Harderwijk willen en daar naar handelen.

Samen denken en daarna samen doen

De afgelopen vier jaar heb ik mij met veel enthousiasme ingezet als raadslid voor Harderwijk Anders. Het is een spannende periode geweest waarin we voor het eerst deelnamen aan de coalitie. Een rol waarin we nog wat moesten groeien maar ik denk dat we wel geslaagd zijn. Maar het moet zich nog verder ontwikkelen. Voor het eerst is er een stadsbestuur dat de blik van binnen naar buiten heeft verlegd. Dat is winst maar het is ook wennen en dus is er op sommige vlakken nog volop verbetering nodig.

Ik zou graag voor u willen werken om uw stem nog vaker en nog beter tot zijn recht te laten komen. Zo kennen we in Harderwijk nog altijd geen volksraadpleging. In het licht van Brexit en Oekraïne heeft het begrip ‘referendum’ wat deuken opgelopen.

Maar op lokaal niveau is er een wereld te winnen door op geregelde tijden de inwoners te vragen naar wat zij willen als het gaat om koopzondag, afvalscheiding, cultuur en wonen. Deze dingen gaan immers iedereen aan.

De volgende doelen zou ik de deze raadsperiode willen verwezenlijken:

  • Vrij wonen / een goed einde van het project Vitale Vakantieparken
  • Koopzondag
  • Geen geluidsoverlast meer van de A28
  • Volksraadpleging / referendum
  • Terugdringen wachtlijsten. Met extra veel aandacht aan betaalbare eenpersoonswoningen voor jongeren en ouderen.
  • Effectieve afvalscheiding waar iedereen achter kan staan. Geen idiote verkeerssituaties meer in Harderwijk.

Edwin Enklaar

04.-Edwin-vierkant-570x570

Gegevens

Functie: Vicefractievoorzitter

E-mail: e.enklaar@harderwijk.nl

Telefoonnummer: 06-4072 9637