Edwin Enklaar

Mijn naam is Edwin Enklaar en ik woon samen met mijn fijne gezin bijna mijn hele leven in Harderwijk. Sinds 2013 wonen wij met veel plezier in de Vogelwaard in Stadsweiden. Een volgepakte maar gezellige buurt. Werken doe ik in Amersfoort op de logistieke afdeling van een groot internationaal opererend bedrijf.

De afgelopen jaren heb ik als gemeenteraadslid mogen werken aan vele dingen die in onze stad spelen. Ik denk daarbij aan het mogelijk maken van de koopzondag, het afronden van het omvangrijke vakantieparken dossier en verschillende verbeteringen aan allerlei kleinere situaties in Harderwijk. Maar een aantal dingen zijn nog steeds in volle gang.

Zo moet nog steeds alle hens aan dek om de wachtlijsten terug te dringen. Er moet gebouwd worden en dan met name voor de kleinere budgetten. Daarnaast moeten we meer standplaatsen voor woonwagens gaan scheppen. Deze groep mensen zijn we afgelopen decennia gewoon vergeten. Ook zijn we maar net begonnen om wat creatiever te kijken naar het parkeren in de wijken. En er is een nieuw afvalbeleid ingevoerd maar of dat nu een goede oplossing voor Harderwijk en Hierden is? Ik denk van niet.

Met al die ambities op het gebied van wonen moeten we ons beseffen dat we weliswaar een stad van allure zijn, maar geen stad van honderdduizenden inwoners. Nee, we halen nog niet eens de vijftigduizend. Dat is wat ik de dorpse kant van de stad noem en ik zie dat als een voordeel. Hier kennen de meeste mensen elkaar en dat zorgt voor een instelling waarbij we elkaar helpen met van alles en nog wat. Kijk eens naar het uitgebreide vrijwilligersnetwerk dat hier actief is. Om nog maar te zwijgen over de historische binnenstad en de prachtige natuur in ons buitengebied. Daar mag je best trots op zijn.

Dat neemt niet weg dat veel mensen problemen hebben. Oplossingsgericht denken helpt daarbij. Meepraten en meedoen is daarbij mijn motto. De kennis ligt op straat en daar moet de gemeente gebruik van maken. Ik sta ervoor die kennis van de straat op te halen en bij de gemeente naar binnen te brengen. Zo kunnen we effectief verder werken aan een Harderwijk waar u betaalbaar kunt wonen zoals u dat wilt, een Harderwijk waar ondernemers de vrijheid hebben te werken wanneer zij willen en bovenal een veilig Harderwijk waar u volop mee kan doen aan alles wat u aan het hart gaat.

Om dat zo goed mogelijk gestalte te geven, ben ik met veel overtuiging lid geworden van Harderwijk Anders. Een nuchtere, informeel opererende partij die gewoon de mensen op straat centraal stelt. Dat nuchtere en informele past bij mij. Geen vastgeroeste, landelijk geïnspireerde idealen maar kijken met open blik naar hetgeen we in Harderwijk willen en daar naar handelen.

De komende periode zou ik samen met u verder willen werken aan:

  • Meer woningen voor starters, jongeren en mensen met een smallere beurs
  • 65-85 extra standplaatsen voor woonwagenbewoners
  • Onze wegen gewoon zo inrichten zodat het voor iedereen logisch is
  • Voldoende bankjes en prullenbakken
  • Inzamelpunten voor PMD

Dit en nog veel meer samen verder met u gaan oppakken en regelen?

Stem dan gewoon Harderwijk Anders.

Edwin Enklaar

IMG_1854

Gegevens

Functie: Wethouder wonen en ruimtelijke ontwikkeling

E-mail: e.enklaar@harderwijk.nl

Telefoonnummer: 0341 411 911