Bert Buitenhuis

Mijn naam is Bert Buitenhuis, 63 jaar, gehuwd met Jet en samen hebben wij vier kinderen en vijf kleinkinderen. Het zesde kleinkind wordt binnenkort geboren.

Begin 2023 ben ik met pensioen gegaan. Daarvoor was ik werkzaam op de afdeling Veiligheid & Integriteit van een verzekeringsmaatschappij. Ik heb vanaf 1977 gewerkt bij de politie Den Haag, Harderwijk en Apeldoorn tot ik in 2002 de overstap naar het bedrijfsleven maakte.

Ik ben jarenlang actief geweest in ouderverenigingen voor ouders en/of familieleden met een kind, broer of zus met een verstandelijke beperking.

In 2005 ben ik door de ons ontvallen Hans Ebbens gevraagd lid te worden van Harderwijk Anders. Ik heb binnen deze mooie partij diverse functies gehad: lid steunfractie, tweemaal lid van de kiescommissie en vele jaren bestuurslid. Halverwege 2017 en begin 2018 ben ik er een jaartje tussenuit geweest maar onze voorzitter heeft mij toch weer binnengehaald. Daar heb ik tot op heden geen spijt van.

Na mijn terugkomst bij HA weer in het bestuur plaatsgenomen. Nadat de kieslijst voor de verkiezingen van 2022 was samengesteld, diende deze kieslijst aangevuld te worden naar 29 kandidaten. Ik gaf aan wel op de kieslijst te willen staan maar niet al te hoog. Maar door de geweldige verkiezingsoverwinning van HA ben ik toch in de Raad van de gemeente Harderwijk gekomen.

Ik ben erg trots om deel te mogen uitmaken aan zo’n mooi team als dat van HA. Iedereen is erg gemotiveerd en heeft als doel: “wat is goed voor Harderwijk en haar inwoners”.

Ik vind Harderwijk een geweldige gemeente en ben blij dat onze kinderen in Harderwijk zijn geboren en zijn opgegroeid. Echter het grootste probleem is natuurlijk de huisvesting voor onze kinderen en kleinkinderen. Dat is ook de reden dat ik tevens lid ben van de commissie ruimte. Ik ben een voorstander, dat de inwoners van Harderwijk op een vroegtijdige en eenvoudige wijze inspraak kunnen hebben en krijgen in diverse gemeentelijke projecten welke hun direct of indirect raken.

Bert Buitenhuis

IMG_1948

Gegevens

Functie: Raadslid

E-mail: b.buitenhuis@harderwijk.nl

Telefoonnummer: +31 6 19147066