07 oktober 2022

Week van de duurzaamheid

De aarde wordt warmer door CO2-uitstoot; het wordt ook droger, maar soms ook weer heel nat; de biodiversiteit neemt af. Het is hoognodig om daaraan wat te doen, willen we deze planeet op een goede manier aan onze kinderen en kleinkinderen door kunnen geven. En dat wil Harderwijk Anders. Dat wil vrijwel iedereen. De coalitiepartijen Harderwijk Anders, CU, CDA en D66 hebben dan ook met elkaar afgesproken om een duurzaamheidsfonds voor leningen en een algemeen duurzaamheidsfonds van samen 5 miljoen euro te vormen. Het is aan het nieuwe college om concreet invulling aan dit voornemen te geven. Het collegeprogramma verwachten wij binnen enkele weken.

Voor Harderwijk Anders is het belangrijk dat zoveel mogelijk inwoners profiteren van de duurzaamheidsmaatregelen en dat Harderwijker bedrijven en organisaties mee kunnen doen in de ontwikkeling en uitvoering van plannen. Ook willen we bijvoorbeeld dat er meer bomen worden geplant en dat het kappen van bomen minder makkelijk wordt.

Week van de duurzaamheid in Harderwijk

Je hebt het wellicht al gehoord, maar morgen gaat de week van de duurzaamheid van start.
Ook in Harderwijk is er van 8 tot en met 16 oktober veel te doen en te beleven in de sfeer van duurzaamheid. Zo organiseert Endura, samen met de gemeente Harderwijk, op 10 oktober een bijeenkomst van het EnergieCafé onder de titel: ‘Help! Mijn energierekening’.

Je kunt ook een kijkje nemen op het Zonnepark. Of een gesprek aanvragen met een tuincoach. Voor meer informatie: check: https://www.weekvandeduurzaamheid.nl.

Of de sites van Endura of Veluwe Duurzaam

Tot slot. Morgenochtend staat Veluwe Duurzaam met een kraam op de Harderwijker weekmarkt en kun je geheel gratis een oplaadtimer of een energiegebruiksmeter ophalen. Vraag niet hoe het kan, maar profiteer ervan!

duurzaamheid (1)
Harderwijk Anders