28 maart 2022

Verkenner voor de coalitievorming benoemd

De politieke partijen in Harderwijk zijn gestart met de eerste stappen voor de onderhandelingen over een nieuwe coalitie.

Dit informatieproces wordt geleid door de grootste partij van de verkiezingen, Harderwijk Anders. De partijen hebben in vergadering besloten om voor dit proces een verkenner te benoemen.

Henk Vermeer, fractievoorzitter van Harderwijk Anders, maakte bekend dat Mark van de Bunte is benoemd als verkenner voor de coalitievorming.

Mark van de Bunteย (32) is momenteel wethouder in Nunspeet en lijsttrekker van de lokale partij Gemeentebelang. Naast zijn ervaring in het college daar, is hij ook communicatiespecialist.

๐†๐ž๐ซ๐ข๐œ๐ก๐ญ๐ž ๐จ๐ฉ๐๐ซ๐š๐œ๐ก๐ญ ๐ญ๐ข๐ฃ๐๐ž๐ง๐ฌ ๐ž๐ฑ๐ญ๐ซ๐š ๐ซ๐š๐š๐๐ฌ๐ฏ๐ž๐ซ๐ ๐š๐๐ž๐ซ๐ข๐ง๐ 
Tijdens een extra raadsvergadering op maandag 4 april zal de verkenner zijn gerichte opdracht krijgen om te komen tot een advies voor de vorming van een coalitie.
Tijdens deze vergadering kan elke partij – open en transparant – kort haar input geven die van belang is voor de verkenning. Deze aanpak is nieuw voor Harderwijk.

๐‘๐ž๐ฌ๐ฎ๐ฅ๐ญ๐š๐š๐ญ ๐ญ๐ข๐ฃ๐๐ž๐ง๐ฌ ๐จ๐ฉ๐ž๐ง๐›๐š๐ซ๐ž ๐›๐ข๐ฃ๐ž๐ž๐ง๐ค๐จ๐ฆ๐ฌ๐ญ
Het resultaat van de verkenningsopdracht wordt vervolgens tijdens een openbare bijeenkomst bekend gemaakt. De verkenner brengt dan het advies voor de coalitievorming uit aan de partijen.

Mark-8609
Harderwijk Anders