24 november 2018

Stadspartij Harderwijk Anders geeft voorkeur aan Cultuurkust in het oude stadhuis

7608352116_e3487bb625_o

Het oude stadhuis staat al een flinke tijd leeg en het wordt tijd dat er een bestemming wordt gevonden voor dit bijzondere pand. Twee partijen hebben een plan ingediend bij de gemeente en het college van burgemeester en wethouders beslist binnenkort welk plan uitgevoerd mag worden. De gemeenteraad gaat hier dus niet over maar twee politieke partijen hebben zich desondanks al uitgesproken hierover. Zowel het CDA als de Christen Unie adviseren het college om te kiezen voor de combinatie Boterlap/Kasteel Staverden.

Stadspartij Harderwijk Anders heeft een voorkeur voor de andere partij, Cultuurkust. Deze organisatie wil het oude stadhuis, in het hart van de stad, namelijk teruggeven aan de stad, het moet een stadhuis worden waarbij iedereen welkom is en betrokken kan zijn. Cultuurkust werkt samen met andere partijen, dat is een meerwaarde evenals de ruime ervaring met cultureel ondernemerschap. Het voormalige stadhuis moet, in het plan van Cultuurkust, als uitvalsbasis voor evenementen en festivals gebruikt gaan worden. Cultuurkust heeft contact met samenwerkingspartners gehad over het plan, wensen geïnventariseerd en die partners staan ent als Cultuurkust open voor uitwisseling, men ziet het ook als taak zodat het stadhuis werkelijk een maatschappelijk doel dient.

In het oude stadhuis bevindt zich ook de trouwzaal. De Boterlap/ Kasteel Staverden wil van het oude stadhuis een chique trouwlocatie maken waar je bij wijze van spreken je hele trouwdag door kan brengen. Ook Cultuurkust wil bruidsparen de gelegenheid bieden om na de trouwplechtigheid gebruik te maken van horecafaciliteiten.

Cultuurkust is een financieel gezonde, stabiele en groeiende organisatie. Zij geven aan dat ook zij een marktconforme huur te kunnen betalen. En last but not least, als je als gemeente regie wilt houden op het oude stadhuis is dat gemakkelijker met Cultuurkust dan met een commerciële partij.

Tijdens de presentatie van de twee plannen, net voor het zomerreces, heeft Stadspartij Harderwijk Anders aan de twee genoemde partijen gevraagd of er een combinatie mogelijk is, met andere woorden of deze twee partijen er heil in zien om dit gezamenlijk te doen. De partijen gaven beide eerlijk aan zelf de lead te willen hebben en het lijkt er op dat de combinatie van deze tweepartijen niet de meest voor hand liggende is.

7608352116_e3487bb625_o
Harderwijk Anders