07 september 2023

Opening Maatschappelijk Functioneel Centrum De Roef 

Afgelopen zaterdag 2 september 2023 om 10.00 uur werd het Maatschappelijk Functioneel Centrum (MFC) De Roef feestelijk geopend. Er waren ongeveer 500 personen aanwezig waaronder veel buurtbewoners en leden van de gemeenteraad. 

Voordat de openingshandeling werd verricht nam huisarts Van der Hulst even het woord i.v.m. het overlijden van collega huisarts Bert ter Horst. Aansluitend werd een minuut stilte in acht genomen.

Vervolgens knipte wethouder Maarten Reckman met de vrijwilliger Roy (langs diende vrijwilliger) een lint door waardoor een ieder De Roef van binnen konden bekijken. Vele waren uiteraard in de voorgaande periode al regelmatig in De Roef aanwezig geweest.

In De Roef werden de bezoekers onthaalt op een frisdrankje en op een klein gebakje. Aansluitend werden door de huurders/gebruikers van De Roef in de diverse zalen activiteiten getoond en konden de bezoekers vragen stellen. 

Al met al een geslaagde opening en zoals Maarten vertelde, het MFC De Roef het eerste centrum in Nederland is, die op deze wijze diverse maatschappelijke organisaties onder een dak hebben. ondergebracht. 

DeRoef_1920x1080
Harderwijk Anders