09 september 2023

Fractievoorzitter Henk Vermeer neemt afscheid als Raadslid

Na een indrukwekkende en productieve periode als raadslid in gemeente Harderwijk nam Henk Vermeer donderdag 7 september tijdens de raadsvergadering afscheid. Sinds 2018 heeft Vermeer zich namens Harderwijk Anders met enorme toewijding en vastberadenheid ingezet voor Harderwijk en Hierden. En met twee verkiezingswinsten op zijn naam heeft hij zich maximaal ingespannen om voor alle inwoners van Harderwijk en Hierden er een mooiere en betere gemeente van te maken. Henk Vermeer vertrekt omdat hij zich verkiesbaar stelt bij de landelijke partij BoerBurgerBeweging (BBB). Op de voorlopige kandidatenlijst staat hij daar op plek 4.

Speech namens de raad

Namens de raad sprak Jan van Panhuis een dankwoord uit naar Vermeer. In zijn speech haalde Van Panhuis aan: “Antwoorden als ‘nee’ of ‘kan niet’ werden door jou niet zomaar aanvaard. Het moest volgens jou altijd ‘Anders’ kunnen en met die houding heb je wel wat bewerkstelligd bij de raadsleden in jouw fractie en de houding bij andere raadsleden. Ieder standpunt en/of ideaal heb je altijd met respect benaderd. En dankzij jou sluit menig moties anders af dan het bekende ‘en gaat over tot de orde van de dag’. Zijn speech is hier terug te luisteren.

Vanuit Harderwijk Anders zullen we de snelheid, scherpheid en humor gaan missen! We begrijpen zijn stap naar Den Haag heel goed en wensen hem daar heel veel wijsheid en succes. In oktober neemt Harderwijk Anders tijdens de ALV officieel  afscheid van Henk Vermeer.

Afscheidsspeech Vermeer

Tijdens zijn afscheidsspeech zei Vermeer: “Op 21 maart 2018 ben ik gekozen als lid van de gemeenteraad. Vandaag neem ik afscheid, net geen 2.000 dagen later. Dagen waarin ik mij vol energie heb proberen in te zetten voor de inwoners van Harderwijk en Hierden. 

En net als bij het fluiten van een voetbalwedstrijd, zal niet iedereen altijd blij geweest zijn met onze keuzes bij het stemmen of met mijn bijdragen in het debat. Weet wel dat mijn intentie altijd was om de juiste dingen te doen voor onze gemeente, en met de voorwaarde dat het uit te leggen was. Een volksvertegenwoordiger te zijn, voor elke soort volk. Dat hoop ik straks ook in de landelijke politiek te gaan doen. Maar dat kan alleen dankzij alles wat ik hier raad heb geleerd.” 

Nieuwe fractievoorzitter: Tim Smit-Brouwer

De fractie van Harderwijk Anders heeft Tim Smit-Brouwer gekozen als nieuwe fractievoorzitter. De fractie heeft het volste vertrouwen dat Tim die rol op een goede manier zal voortzetten.

Tim Smit-Brouwer: “Sinds 2017 ben ik lid van Harderwijk Anders en vanaf deze periode raadslid. Ik woon met mijn vrouw en inmiddels twee kinderen sinds 2012 in Harderwijk als betrokken inwoner, werkzaam in de culturele sector. Trots op Harderwijk en Hierden zet ik mij in om Harderwijk als gemeente de ruimte te geven anders te zijn met een uitvoer van beleid om zo goed mogelijk aan te sluiten bij onze inwoners. Persoonlijk wil ik graag Henk Vermeer bedanken voor het vormen van de fractie en het inwerken van de vele nieuwe raadsleden, waaronder mijzelf.  Mede daarom heb ik het vertrouwen, dat we er samen weer een mooie politieke toekomst van maken.”

Henk en Tim
Harderwijk Anders