01 maart 2018

Lijsttrekkersdebat koopzondag tussen CU en Harderwijk Anders

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Debat lijsttrekkers maakt veel duidelijk 0ver de koopzondag

Door de week is er genoeg tijd voor iedereen om boodschappen te doen en  als je dat niet lukt moet je maar een AGENDA te kopen . Het ging ergens over en het ging er tijdens debat soms fel aan toe.

 

Onder leiding van debatleider Joost Hoebink gingen tien lijsttrekkers met elkaar in discussie.  Gert Jan van Noort van Harderwijk Anders (voorde koopzondag) bracht daarbij Marcel Companjen van de ChristenUnie (tegen de koopzondag) enigszins in het nauw.

Hij zei in de war te zijn omdat Companjen onlangs aangaf wel in te kunnen stemmen met grote sportevenementen op zondag en omdat de CU-voorman bereid zou zijn te praten over de koopzondag als de meerderheid in Harderwijk voor is. ,,Bent u nou voor of tegen?”.

Van Noort merkte verder op dat er vooral veel eenzame ouderen zijn die bewust elke dag een boodschapje doen, om even een uitje te hebben. Op zondag kan dat niet, stelde hij.  Companjen: ,,Ze kunnen op zondag toch ook naar buiten?” Van Noort: ,,Ja, maar dan is er verder niemand om wat tegen te zeggen.”

Companjen herhaalde tenslotte dat de ChristenUnie tegen de koopzondag zal stemmen. Volgens hem is er door de week genoeg tijd voor iedereen om boodschappen te doen en hij adviseert als je dat niet lukt de een AGENDA te kopen ,,En Harderwijk heeft zoveel meer te bieden.” Maar inderdaad, als er een meerderheid voor de koopzondag is, wil hij wel ‘meezoeken naar een goede invulling ervan’.

 

 

FILMPJE VAN DEBAT:

FB-koopzondag
Harderwijk Anders