01 maart 2018

Kimberley Siccama wint jongerendebat-Praat geen poep

Kimberley Siccama wint JONGERENDEBAT “PRAAT GEEN POEP”

Woensdag 21 maart mogen we meebeslissen over de samenstelling van de Harderwijkse gemeenteraad, want dan vinden de gemeenteraadsverkiezingen plaats.

De gemeenteraadsleden houden de komende vier jaar toezicht op het dagelijks bestuur en bepalen de uitgangspunten en de randvoorwaarden van het gemeentelijk beleid. Big deal? Ja, want hoewel er onderwerpen zijn die misschien volledig aan je voorbij gaan, heeft jouw stem ook invloed op zaken waar jij je wel dagelijks mee bezig houdt. Wat dacht je van huisvesting, onderwijs, sport, cultuurbeleid en werkgelegenheid. Allemaal onderwerpen die nu en de komende vier jaar wel eens heel belangrijk voor je kunnen zijn. Met andere woorden, met jouw stem bepaal je voor een deel je eigen toekomst in Harderwijk.

Terug naar de verkiezingen. In Harderwijk doen er elf partijen mee die 29 gemeenteraadsleden leveren. Allemaal hebben ze zo hun eigen ideeën over de leefbaarheid van Harderwijk. Maar wie heeft er een goed verhaal en wie praat poep? Om die vraag te beantwoorden heeft Stichting Underground Harderwijk  afgelopen vrijdagavond 16 maart in MESS een jongerendebat georganiseerd. De afgevaardigden mochten een onderwerp en partij kiezen waarmee ze in debat wilde, wat leuke debatten opleverde. Ondanks de aanwezigheid van ervaren raadsleden werd door het publiek Kimberley Siccama (nr 3 op onze lijst) tot winnaar aangewezen, zij ontving  als beste debater  de “Gouden Drol” .

Schermafbeelding-2018-03-20-om-11.45.49
Harderwijk Anders