24 november 2017

Harderwijk Anders bezoekt Talent House

De fractie van Harderwijk Anders bezocht deze week Talent House aan de Langedijkstraat. De raadsleden en steunfractieleden waren onder de indruk van de bevlogenheid van de mensen die er werken, beroepskrachten en vrijwilligers,  en ook van het enorme aantal jongeren dat Talent House regelmatig bezoekt.

Talent House Harderwijk is een plek, midden in een woonwijk, waar jongeren van 12 tot 23 jaar hun talenten kunnen ontwikkelen en de plek waar ze terecht kunnen met al hun vragen. Die vragen kunnen over van alles gaan, over financiën, over het vinden van werk etc. Ook zijn er activiteiten als kickboksen, poolen, tafeltennissen en er is zelfs een opname studio. Maar je kunt er als jongere ook gewoon chillen. Kortom, Talent House i de plek voor jongeren die verder willen komen. Talent House is een onderdeel van Zorgdat.

Helaas kan Talent House niet op deze plek blijven zitten en moet gaan verhuizen. Dat was één van de onderwerpen waarover de fractie sprak met Dick Hermsen, initiatiefnemer van Talent House. Ook gaf hij aan dat er veel jonge asielzoekers, al dan niet statushouders, met hun ziel onder de arm lopen. Hij vindt dat daar iets aan gedaan zou moeten worden. Harderwijk Anders neemt dat mee als aandachtspunt.

unnamed
Harderwijk Anders