04 september 2023

Camping FF Weg

De scholen zijn weer begonnen. Lekker uitgerust aan de slag na een welverdiende vakantie is niet altijd vanzelfsprekend. In de zomer mochten we vanuit Harderwijk Anders een kijkje nemen bij Camping FF Weg (vrijdag 21 juli t/m zondag 23 juli), een prachtig project dat nu voor de vierde keer georganiseerd werd door Wijkvereniging Stadsdennen & Frankrijk.

Mede-organisator Billy Goosen vertelt:

‘Speciaal voor Harderwijkers en Hierdenaren werd het terrein van de Mess en een gedeelte van het grasveld van Landstede omgetoverd tot Camping. Op deze camping zijn mensen en gezinnen welkom om een vakantie te vieren in eigen stad die het financieel niet breed hebben (om op vakantie te gaan) of die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Campinggasten die het gewoon fijn vinden om te genieten van deze camping waren ook welkom en konden voor een klein bedrag een plekje reserveren op de camping. Zo ontstaat er namelijk een mooie diverse groep aan campinggasten die elkaar allemaal versterken. 

Ruim 60 personen genoten drie dagen lang (van vrijdag t/m zondag) van een bomvol activiteitenprogramma, eten, drinken en entertainment op de camping en buiten de camping. 

Om de camping mogelijk te maken werkt de Wijkvereniging samen met Zorgdat, Mess Harderwijk en de gemeente. 

Ook Harderwijkse bedrijven is gevraagd om een bijdrage te leveren als sponsoring.  Denk aan het spelen in het speelparadijs bij Kok Experience, Suppen (wat helaas niet door kon gaan door het slechte weer), zwemmen bij de Sypel, maar ook een balonnenartiest die de kinderen zaterdagmiddag bij terugkomst op stond te wachten of het stukje theater dat samen gemaakt werd onder leiding van Sjors & Ruud Theaterproducties. De karaoke-avond na de BBQ-avond en samen kick-boksen mocht ook niet ontbreken. 

Ook de kunstenaar Igor die een atelier heeft op het terrein maakte samen met de kinderen een kunstwerk, die hij de komende tijd een gezicht gaat geven op het terrein van de Mess. 

De spelletjesochtend (met zelfgemaakte houten spellen) viel in goede aarde bij alle gezinnen. Het zwembadje, de stormbaan, springkussen en de voetbalmuur waren vrijdag bij aankomst al direct favoriet. 

Het was een onvergetelijk weekend. De vrijwilligers stonden vanaf de voorbereiding tot aan het opruimen klaar om de camping mogelijk te maken. De campinggasten werden warm ontvangen, geknuffeld, gezien en kregen alle aandacht van het team die ze nodig hadden. Tranen van geluk, blijdschap, dankbaarheid en allemaal blije gezichtjes is waarom dit met elkaar georganiseerd wordt.

Het is fijn om te merken dat Harderwijk Anders de camping een warm hart toedraagt met inzet als vrijwilliger (Dick Hermsen), maar ook het bieden van een luisterend oor en het goede maatschappelijk werk dat hier door vrijwilligers wordt neergezet vanuit het hart.’

Rondleiding op de camping

Fractiegenoten Gert Vasse en Christel van der Stouw kregen een rondleiding op het terrein. Gert: ‘Wat een prachtig project waarin met zoveel liefde naar elkaar wordt omgekeken.’ Christel: ‘met zo’n club vrijwilligers je inzetten voor een stukje ontspanning van een ander vind ik hartverwarmend. Ieder mens heeft tijd nodig om bij te komen. Als er financiële stress is kan dat nauwelijks. Vanuit Harderwijk Anders vinden we dit een ontzettend mooi gebaar, zo hoor je als samenleving naar elkaar om te kijken.’

Voorbereiding volgende editie

Afgelopen woensdag 30 augustus was fractiegenoot Dick Hermsen aanwezig bij de vergadering van de Wijkvereniging  Stadsdennen & Frankrijk. De voorbereidingen voor de vijfde editie van Camping FF Weg werd direct weer gestart. Ken je mensen die willen helpen als vrijwilliger of die juist een plekje zouden moeten boeken op de camping? Neem dan contact op met de wijkvereniging: secretaris@wijkstadsdennen.nl

camping ff weg
Harderwijk Anders