Tim Smit-Brouwer

Mijn naam is Tim Smit, geboren op 10 december 1988 in Nijkerk als middelste in een gezin met drie kinderen. Na de Middelbare school te hebben gevolgd in Harderwijk, ben ik via een studie kunst- en cultuureducatie in Utrecht, een tijdje wonen in Amsterdam, in 2012 neergestreken in Harderwijk, waar ik inmiddels met mijn partner en twee kinderen woon in het randje van Drielanden.

Direct na mijn studie ben ik gaan werken in Harderwijk bij Cultuurkust, destijds nog Centrum voor de Kunsten ’t Klooster. Daar heb ik het nog altijd naar mijn zin en heb ik inmiddels mogen doorgroeien tot projectleider op het sociaal domein. Ik geloof namelijk in kunst en cultuur, niet alleen als een doel op zich, voor een leuke vrije tijd, maar ook als middel en oplossing. Als middel kan kunst en cultuur bijdragen aan een positieve gezondheid, omdat het niet uit gaat van niveau, maar van gevoel. Het draagt bij aan participatie, zingeving en daarmee aan een positieve gezondheid. Kunstenaars kunnen ook worden ingezet bij het vormgeven van infrastructurele vraagstukken. Ik zie in mijn werk hoe in Harderwijk en de omliggende gemeenten mensen baat hebben bij kunst en wil dit graag politiek uitdragen.

Naast mijn werk in de culturele sector maak ik graag cabaret. In 2018 stond ik in Theater Harderwijk voor de eerste Harderwijkse Oudejaarsconference, waardoor ik mij meer ben gaan verdiepen in alles wat er speelt in de gemeente. Dit leidde ertoe dat ik mij in dat jaar aansloot bij Harderwijk Anders.

Waarom Harderwijk Anders?
Wat mij zo enorm aanspreekt in Harderwijk Anders, is dat er in de partij mensen werken en betrokken zijn, met ieder een andere mening of (landelijk verschillende) politieke voorkeur. Achter de schermen wordt er dan ook hevig gediscussieerd en worden onderwerpen van alle mogelijke kanten belicht om een zo goed mogelijk standpunt in te nemen voor een brede samenleving en daarmee dus ook voor mijn eigen kinderen. Als middelste van een gezin, voel ik mij dus thuis bij Harderwijk Anders. Iedereen is welkom bij de partij, dat is Gewoon, Harderwijk Anders.

Tim Smit-Brouwer

IMG_2114

Gegevens

Functie: Raadslid

E-mail: t.smit-brouwer@harderwijk.nl

Telefoonnummer: 06-4229 0508