Gert Vasse

Mijn naam is Gert Vasse.

Ik ben 62 jaar, getrouwd met Erna en de trotse vader van 4 kinderen. Inmiddels ben ik ook nog opa geworden van prachtige kleinkinderen. Ik ben geboren en getogen in Harderwijk en woon nu een aantal jaar in het mooie dorp Hierden.

Met meer dan 40 jaar ervaring in het onderwijs durf ik nu wel te zeggen dat ik een echt onderwijsmens ben. Ooit begonnen als technisch onderwijsassistent, daarna leraar natuur- en scheikunde en de laatste 10 jaar als teamleider op het Morgen College. Ook hebben mijn vrouw en ik een poosje een winkel gehad in de binnenstad van Harderwijk, gewoon een impulsief wild plan. Onze winkel was gespecialiseerd in producten uit Australië. De naam van de winkel was ‘No Worries’ en die naam is wel een beetje ons levensmotto geworden.

Mijn passie is: Hoe kan ik kinderen nog beter voorbereiden op de maatschappij van de toekomst. Niemand weet hoe het er allemaal uit gaat zien, maar één ding weten we zeker, het zal anders zijn dan nu. De beroepen zullen veranderen, de woonomstandigheden zullen anders zijn en dan hebben we het nog niet over vervoer en milieu. Hoe maken en houden we de wereld (en laten we beginnen met Harderwijk) leefbaar voor de toekomstige generaties?

Wie ben ik ook?

  • Ik ben innovatief en iemand die breder kan denken. Ik denk in mogelijkheden en niet in onmogelijkheden.
  • Ik ga altijd uit van het positieve, maar heb wel een realistische kijk op dingen.
  • Ik vind dat je moet proberen waar te maken waar je voor staat, maar dat er ook ruimte moet zijn voor het compromis.
  • Een boodschap/besluit staat of valt met het verhaal dat je ervan maakt. Maak duidelijk wat je zegt en laat zoveel mogelijk mensen het begrijpen.

Waarom Harderwijk Anders?

Harderwijk Anders is een warme partij, met een partijprogramma waarbij ik mij thuis bij voel. Geen bovenliggend landelijk belang, maar gewoon de politiek en het belang van Harderwijk en Hierden. Harderwijk Anders staat open voor de mening van de burger en dat dat precies is wat ANDERS moet in de politiek. We hebben prachtige idealen, maar zijn ook realistisch en doen gewoon.

Gert Vasse

Gert Vasse

Gegevens

Functie: Raadslid

E-mail: gert.vasse@harderwijkanders.nl