22 april 2023

Werkbezoek met blaren op de handen

Verslag van Sandra Timmer:

‘Tot nu toe het zwaarste werkbezoek in mijn periode als raadslid van Harderwijk Anders’

Tijdens het Sportplatform Harderwijk 2023 heb ik leuke gesprekken gevoerd met diverse vertegenwoordigers van verschillende sportverenigingen. Zo ook met Geertje en Ton van de Roeiploeg Harderwijk

Naast de voorzieningen voor sportverenigingen, als velden en sporthallen, is ‘ons’ water een (al snel vergeten) omgeving voor de watersportverenigingen, maar zeker niet minder belangrijk. 

De schoonheid en belangrijkheid van deze watersportomgeving mocht ik, op uitnodiging van Ton en Geertje, zelf gaan beleven. En als fervent sporter laat ik mij natuurlijk niet kennen en heb de uitgenodigde aangenomen. Afgelopen donderdagavond was het zover en ben ik mee gaan roeien op de Jan van Schaffelaar (roeisloep). Samen met 7 andere fanatieke roeiers (en de stuurman) heb ik mij in het zweet gewerkt. Bijna anderhalf uur op het water, met een (afgerond) 10 km in de armen, was dit het zwaarste werkbezoek. 

Nadat ik op adem was gekomen, hebben we nog uitvoerig gesproken over de vereniging, de voorzieningen in de gemeente en het fanatisme, maar vooral plezier van de deelnemers. Weer een vereniging waarbij het samen ergens voor gaan (in dit geval o.a. trainen voor de HT-race*) de verbinder is.

*Jaarlijks sloeproeiwedstrijd op de Waddenzee tussen Harlingen-Terschelling. Een zeer zware race met een lengte van ongeveer 33 km.

Gelukkig is de watersporter in de beleidsnota Sport en Bewegen, wat donderdag 20 april op de raadsagenda staat, goed meegenomen in de aankomende jaren. Zoals hierin staat beschreven: ‘de komende jaren zullen wij aandacht besteden aan de watersport. Harderwijk is een waterstad’.

Beste Ton en Geertje (en de andere roeiers), hartelijk dank voor de warme ontvangst, support en leuke gesprekken. Ik vind het erg top, behalve de blaren op mijn handen 🙂

HA_sloeproeiharderwijk
Harderwijk Anders