22 juni 2023

Werkbezoek ‘emissieloos woonrijp maken’ Waterfront

Een trigger, een besluit, een match en de next step! 

Vier gebruikelijke kernwoorden in een project die, in Harderwijk voor Waterfront 3, leidde tot het eerste grote 100% emissieloos bouwproject. Een uitdagende en lerende samenwerking die gemeente Harderwijk en hoofdaannemer Boskalis zijn aangegaan.

Donderdag 22 juni werden Tim, Gert, Christel en Sandra tijdens commissie ruimte meegenomen in de totstandkoming van deze innovatieve uitdaging, de huidige situatie in het veld en de toekomstdromen wanneer deze missie is geslaagd!

‘Emissieloos woonrijp maken’ betekent zonder gebruik van machines met brandstofmotoren, maar alleen met elektrisch materieel. Dit vraagt zowel van de gemeente als van de aannemer een andere manier van denken en werken. 

Als we verschillende werkzaamheden op het Waterfront als emissieloos kunnen uitvoeren, moet dat ook op andere plekken binnen onze gemeente kunnen’, aldus Maarten van Dooren, projectleider Waterfront Harderwijk

Bedankt voor de uitnodiging!

Meer informatie: http://www.waterfrontharderwijk.nl/gemeente-harderwijk-gaat-in-waterfront-fase-3-voor-100-emissieloos-woonrijp-maken/

Tim
Gert Harderwijk Anders luister naar spreker
Harderwijk Anders