20 september 2022

Veluwegames 2022 & Nationale Sportweek

Aan de Veluwegames van afgelopen vrijdag 16 september deden zo’n 100 deelnemers mee. De 11e editie alweer! Ons raadslid Dick Hermsen was aanwezig vanuit zijn betrokkenheid met de doelgroep. Maarten Reckman,onze wethouder Sociaal Domein en Gezondheid, opende het evenement.

De dag werd georganiseerd aan de Parkweg 6 in Harderwijk. Kees Grovenstein en Stichting Feel Good Games willen deelnemers aan het evenement een fijne dag geven door middel van sport en beweging. De Veluwegames worden namelijk georganiseerd voor mensen die het moeilijk hebben in de samenleving.

Dit initiatief is ontstaan door Steef van Montfoort. Steef deed meer dan 11 jaar geleden het voorstel om een sportdag te organiseren voor mensen die het moeilijk hebben in het leven. Steef is een prachtvoorbeeld van hoe mensen uit de doelgroep de kwaliteiten en de mogelijkheid hebben om weer een bijdrage te leveren aan de maatschappij.

De 100 deelnemers konden dit jaar kiezen uit 13 verschillende sporten om aan mee te doen. Dat ging van boogschieten, tennis, fietsen en dansen tot floatfit en bubble football. Het doel: samen sporten en plezier hebben.

Nationale Sportweek

Inmiddels is het evenement uitgegroeid tot een begrip in Harderwijk. Daarnaast was het dit jaar ook de aftrap van de Nationale Sportweek. In heel Nederland organiseren gemeenten, sportclubs en -bedrijven van 16 t/m 25 september activiteiten om inwoners kennis te laten maken met sport en bewegen. Het programma voor Harderwijk en Hierden vind je hier: https://www.gaharderwijk.nl/sportweek

veluewegames_maarten
Harderwijk Anders