03 juli 2023

Opening NK Atletiek Masters 1 juli 2023

Afgelopen weekend werd het Nederlands Kampioenschap Atletiek Masters in onze stad Harderwijk gehouden. De drie dagen stonden in het teken van absolute topsport voor atleten vanaf 35 jaar. Atletiekvereniging Athlos was, net als 2022, gastheer voor dit fantastische sportevenement.

Op uitnodiging van het bestuur van Athlos heeft Sandra, namens Harderwijk Anders, de opening op zaterdag 1 juli bijgewoond.

Sandra aan het woord over haar aanwezigheid:

“Naast de wethouder van sport, Marcel Companjen, sprak Rob Daamen (voorzitter Athlos) en de nieuwe voorzitter van de Nederlandse Atletiek Unie, Jan Markink, de deelnemers, vrijwilligers en alle andere betrokkenen hartelijk toe. Vervolgens werd, op een geheel eigenwijze, het Wilhelmus gespeeld door leden van de Popschool.

Tijdens het warm lopen van de atleten en het startsein voor de eerste wedstrijden kregen wij een rondleiding over de baan met uitleg van verschillende onderdelen en de successen om dit event te laten slagen. Marcel Celie deelde al zijn kennis over de wedstrijdonderdelen en de bijkomende techniek; van het meten van windsnelheden bij het verspringen tot de ‘borstmeting’ bij het hardlopen. Erg interessant en voorkomt veel discussie.

Tijdens de wandeling ook leuk gesproken met Marc Bezemer en andere bestuursleden van de vereniging. Naast Atletiek ook over waterpolo en rugby, de regels, normen en waarden richting scheidsrechters/juryleden en het fanatisme van iedere sporter. Super tof om wederom te ervaren dat sport verbindt.

Interessant weetjes (voor mij):

  • Athlos draait bijna volledig op eigen opgewekte energie d.m.v. de aanwezige zonnepanelen en -collectoren op het clubgebouw. Een voorbeeld voor andere verenigingen wellicht?!
  • Athlos is volledig drankvrij, frituurvrij en rookvrij. Vrij uniek voor een vereniging zoals ik deze ken in mijn omgeving. Overigens is dit weetje niet bedoeld om deze type verenigingen te vergelijken met elkaar.

Beste bestuursleden van Athlos, bedankt voor de uitnodiging. Het was een interessante, leerzame en gezellige ochtend. Super om te zien hoe een groep enthousiaste vrijwilligers dit allemaal mogelijk maakt! Compliment!”

Sandra bij Athlos
Harderwijk Anders