14 mei 2023

Beweeg naar de toekomst

Drie ontzettende leuke, enthousiaste en slimme jongens! Zij volgen hun hart, houden van sport en willen kansengelijkheid voor ieder kind. Breng aanmoediging, sport en persoonlijke ontwikkeling bij elkaar en je hebt ‘beweeg naar toekomst’.

Beweeg naar Toekomst

Deze stichting zet zich in voor een nieuwe ontmoetings- en sportplek ‘voor en door jongeren’ in Harderwijk.

Al eerder dit jaar namen Dick Hermsen en Sandra Timmer een kijkje op de Dominicus Savio aan de HK Pootstraat. De plek waar Achraf, Mohammed en Hicham de kans kregen van de directeur (Dhr. Reinder Bos) om hun stichting te huisvesten en verder op te bouwen.

Achraf: ‘Wij creëren een (sportieve) locatie waar jongeren samenkomen, de mogelijkheid hebben om te sporten en bewegen en waar voldoende aandacht is voor persoonlijke ontwikkeling.’

Achraf vertelde over de aanleiding om deze stichting te starten, wat hen drijft om deze stichting verder op te bouwen, wat hun band met de jeugd en jongeren van deze wijk is en welk vertrouwen zij krijgen van de ouders. 

De jongens zijn een belangrijke schakel in de opvoeding van deze doelgroep, in de kansen en het toekomstperspectief dat wordt geboden. Zij spreken de ‘taal’ van de jongeren, zij stellen duidelijke kaders en maken afspraken vanuit gezamenlijke verantwoordelijkheid.

Presentatie bij de fractie van Harderwijk Anders

Maandag 8 mei hebben Mohammed en Achraf hun plannen voor 2023/2024 gepresenteerd aan Harderwijk Anders. Welke impact zij voor ogen hebben en welke doelen (lees; jeugd en jongeren) zij willen bereiken. Voorbeelden uit hun verhaal:

  • Het openen van een 2e spot
  • BNT zaalvoetbaltoernooi
  • Drie jongeren in dienst nemen
  • Vier seizoensgebonden evenementen
  • Structureel bijles ondersteuning voor basisscholieren en middelbare scholieren
  • Twee maatschappelijke diensttijd trajecten aanbieden 
  • Een veilige plek voor jongeren om te ontwikkelen en samen te komen

Een verhaal en een missie die recht uit het hart komt van deze jongens. Een fantastisch initiatief wat onderdeel is van het project District Sports van NOC*NSF.

In samenwerking met de sportbonden, Johan Cruyff Foundation en Krajicek Foundation is deze locatie 1 van de 23 gemeenten die is geselecteerd waar deze District Sports worden ontwikkeld. 
https://beweegnaartoekomst.nl/

beweegnaardetoekomst - 1
Harderwijk Anders