Hans Alfons

Mijn naam is Hans Alfons (Bestuur) en ben geboren op 3 juni 1953 in Rotterdam. Januari 1976 ben ik met Anneke in Harderwijk komen wonen, samen hebben we 2 dochters, 1 schoonzoon en 2 geweldige kleinkinderen.

In 2009 ben ik bij de Koninklijke Landmacht als officier van de Verbindingsdienst met functioneel leeftijd ontslag gegaan. Omdat ik vind dat 56 jaar veel te jong is om stil te gaan zitten, heb ik werk gezocht in het verlengde wat ik bij Defensie als werk had, namelijk het beveiligen van computernetwerken. Ik ben eerst 3 jaar als informatiebeveiliger bij Univé gaan werken en vervolgens eind 2012 overgestapt naar de Vrije Universiteit in Amsterdam, waar ik tot het eind februari 2018 werk.

Ik heb altijd gevonden dat je naast je werk vrijwilligerswerk moet doen. Ik ben in Harderwijk jaren bij een hondenvereniging instructeur en voorzitter geweest. In die tijd ook mee geholpen om een landelijke bond voor deze vorm van africhting op te zetten. In 1985 het roer omgegooid en meegeholpen om de Dierenweide op te zetten, waar ik tot 2013 voor het grootste deel dierenverzorger, klusjesman en voorzitter ben geweest. Tevens heb ik ongeveer 25 jaar in het bestuur van de Wijkvereniging Stadsweiden gezeten. In eerste instantie als vertegenwoordiger van de Dierenweide en later heb ik ook meegeholpen aan het organiseren van evenementen.

Sinds 2002 politiek actief, eerst bij Stadspartij Harderwijk, vervolgens in 2006 naar de VVD waar ik in de periode 2010-2014 raadslid ben geweest en in 2014 weer teruggekeerd bij (Stadspartij) Harderwijk Anders.

In 2015 heeft de partij mij als voorzitter gekozen. Een uitdagende functie, waarbij ik de ingezette koers van mijn voorganger ‘Harderwijk Anders diepgeworteld in de samenleving’ verder invulling wil geven.

Hans Alfons

IMG_1871

Gegevens

Functie: Voorzitter

E-mail: mailaan@hansalfons.nl

Telefoonnummer: 06-4242 1858