Top bezetting voor de broedplaats komende zaterdag!

voorkant broedplaats

We hebben het al aangekondigd, komende zaterdag staat ons campagnehuis in het teken van de Broedplaats. Een broedplaats is een plek waar culturele en creatieve ondernemers bij elkaar kunnen komen om samen te werken mooie projecten. Hoe dat kan tonen wij graag in ons campagnehuis.

We hebben inmiddels een hele mooie lijst deelnemende kunstenaars, later in dit bericht meer informatie over hen. Want er is meer komende zaterdag: zo hebben we de group-art wall, kunt u uw ei kwijt op een speciaal kunstwerk en kunt u uw creativiteit botvieren op de klaag en vraag muur. Uiteraard zorgen wij voor de koffie zodat u aan de stamtafel met ons en elkaar in gesprek kan over het broedplaats thema.

 

De deelnemende creativelingen (tot nu toe):

Britt Kleiberg:  Britt-Art.nl

Brigitte Kleiberg (Britt) was born in 1980 in Amersfoort. She made her first steps in modern-art in the year 1990. Through pen and pencil drawings she created a realistic style of reality. Later she experimented with charcole and aquarell and slowly changed her style.

Thijs Lieman: thijslieman.nl

Thijs Lieman is 06-02-1985 geboren in Lelystad, hij woont vanaf zijn tweede levensjaar al in Harderwijk. Net als de rest van zijn familie. Als jonge jongen was hij al gefascineerd door kunstwerken/objecten. Wat waarschijnlijk in het bloed zit, er zitten namelijk een aantal kunstenaars in de familie.

Truus Riemers:  coloursofyourheart.nl

Vanuit haar atelier en homegalerie in de binnenstad van Harderwijk werkt Truus als beeldend kunstenaar. Zij heeft een eigen stijl ontwikkeld en schildert abstract- figuratief. Haar inspiratie haalt zij uit alle facetten van het leven, zij schildert intuitief, haar werken onstaan in het proces van wording, laag op laag.

Nathalie Roelofsen:  facebook.com/viltingfingers

Nathalie maakt onder andere hoeden en shawls van vilt naar eigen ontwerp, ook maakt ze zijde gevilte shawls waar ze een naam en tekst aan geeft.
Ook gilets en jassen van vilt zijn een mogelijkheid.

Loes Tolsma

Loes is autodidact en schildert vooral abstract/figuratief. Met name mensen.

“Ik schilder vanuit mijn hart en ga vooral op zoek naar hun verborgen emoties. ”

Corry Wijnen: Corrywijnen.nl

In 1989 meldt zij zich aan bij de Vrije Academie voor Beeldende Kunsten Nunspeet, waar zij zes jaar aan verbonden blijft. Aanvankelijk volgt zij lessen grafische technieken. Later kiest zij voor ruimtelijk vormgeving. Verlost van het platte vlak ontdekt zij nieuwe mogelijkheden om “scheppend” bezig te zijn. Mens, dans, beleving, expressie en emotie blijven boeien en bieden haar een bron van inspiratie.

Monique Spapens: moniquespapens.nl

Het was al vroeg duidelijk dat vormen in de genen van Monique zat, opgegroeid in een groot creatief gezin op de Veluwe doorliep zij op jonge leeftijd de Vrije Academie voor Beeldende Kunsten in Nunspeet. Haar vader Kees Spapens, tevens beeldhouwer, gaf jarenlang les en had later de leiding over de Academie. Hier leerde ze de fijne kneepjes van het tekenen, boetseren en beeldhouwen. Haar vaste baan gaf ze rond 1998 op om door te gaan als zelfstandig kunstenaar. Tegenwoordig geeft Monique naast het uitvoeren van opdrachten ook boetseerlessen en organiseert zij korte termijn kunstprojecten, zoals Kunstkabaal in Harderwijk in 2011 en 2012, Kunstrijk Harderwijk in 2012 en Insideout in Epe in 2013 en een aantal jaren had zij zitting in de kunstcommissie van de Veluvine in Nunspeet.

Tjiska Smits studiomist.nl

Schilderen bij StudioMiSt is een feestje… Je gaat op zoek naar je eigen kleuren, je eigen stijl, je eigen vormgeving en je eigen talent. Je ontdekt de simpele beweging van de kwast, het bedekken van je papier met verf en de vele verschillende kleuren die je kunt mengen.

Pand18: pand18harderwijk.nl

Doelstelling van Pand 18 is om mensen met een verstandelijke beperking door het werken in het atelier op een gewone manier deel te laten nemen aan het maatschappelijke leven.

Elske Cremers: elskecremers.nl

“Mijn laatste werk heb ik me laten inspireren door Terschelling waar ik veel naar toe ga. Over de lege vlakten kan ik eindeloos dwalen, dromen, kijken en voelen. Mijn techniek bij dit werk is acrylverf op doek met paletmes opgebracht. Verder heb ik veel houtskool gebruikt en zand dat ik meegenomen heb van mijn verblijf op Terschelling.”

Kortom, voldoende inspirerende mensen, tot zaterdag!

broedplaatsachterkant

Harderwijk Anders