SWO Failliet

nieuwslogo_swo_200

Stadspartij Harderwijk  Anders  was op 31 oktober aanwezig bij een bijeenkomst voor vrijwilligers van de Stichting Welzijn Ouderen, georganiseerd door de SWO. De ongeveer 50 aanwezige vrijwilligers kregen van de interim directeur te horen dat  SWO eerder die dag failliet was verklaard. De aangestelde curator was ook aanwezig. Inhoudelijk kon hij nog niet veel zeggen omdat hij de zaak net die dag toegewezen  had gekregen.

Er werd stemming gemaakt door de directie en  het bestuur van SWO en de gemeente kreeg de zwarte piet. De subsidie aan SWO zou echter pas per 1 januari stoppen. Hoe het faillissement aan de gemeente kan liggen is ons een raadsel. Volgens  SWO hadden ze meer tijd moeten krijgen van de gemeente.

De aanwezige vrijwilligers maken  zich uiteraard zorgen  over de continuïteit van de activiteiten maar ook maakt men zich zorgen over de hulpbehoevende ouderen die gebruik maken van de maaltijdvoorziening. Daar  moet zo snel mogelijk duidelijkheid over komen.  Stadspartij  Harderwijk Anders  is  van plan  vragen te stellen tijdens de  raadsvergadering van 7 november.

Aanstaande maandagavond 4 november is er weer een informatiebijeenkomst voor  de vrijwilligers maar dan georganiseerd door de gemeente Harderwijk en Zorgdat, de  organisatie die een en ander gaat overnemen. Stadspartij Harderwijk Anders adviseert de 300 vrijwilligers van SWO om naar deze bijeenkomst te gaan om daar een duidelijk verhaal te kunnen horen over de plannen die gemaakt zijn om de activiteiten van SWO voort te zetten.

Harderwijk Anders