Stadspartij Harderwijk Anders over de mogelijke sluiting van de VVV

Stadspartij Harderwijk Anders betreurt het dat de  VVV lijkt te verdwijnen. Harderwijk staat immers voor open, uitnodigend, verrassend en gastvrij! Dan kan het niet zo zijn dat er geen goede informatie is te halen op een fysieke locatie.

Er zijn vast ook wel ondernemers die zo’n informatiepunt graag binnenhalen. Het is prima om niet afhankelijk te zijn van  een landelijke “moederlocatie”, dat biedt juist kansen. De VVV zit in de bieb wat te verstopt, waarom niet een loket in het mooie oude gemeentehuis, in het museum (ook op zondag open!) of op  de markt? Een plek  waar je  informatie kunt halen maar bijvoorbeeld ook kaartjes kunt kopen voor t theater, de rondvaartboot etc. En natuurlijk het startpunt van een stadswandeling.

Natuurlijk is er sprake van digitalisering en wellicht zal een informatiepunt in de toekomst overbodig zijn maar zolang dat niet het geval is (niet iedereen heeft een smartphone) is het goed om een dergelijk informatiepunt  te hebben op een zichtbare plek met goede  bewegwijzering er naar toe.

Harderwijk Anders