Harderwijk.stemtzo.nl gelanceerd

 

gemeenteraad

Om de gemeentepolitiek nog dichterbij de mensen te brengen, lanceren de raadsleden Jos Aikema (CU) en Edwin Enklaar (SHA) de website Harderwijk.stemtzo.nl

Harderwijk.stemtzo is een onafhankelijk initiatief om meer inzicht te geven in de besluiten van de gemeenteraad. Op deze website vindt u een overzicht van het stemgedrag van gemeenteraad van Harderwijk.

Per raadsvergadering kunt u teruglezen welk lid voor of tegen welk voorstel heeft gestemd.

Aikema en Enklaar hebben ondanks het feit dat ze hele verschillende partijen vertegenwoordigen met elkaar gemeen dat politiek veel transparanter moet zijn.

Tijdens de verkiezingscampagne is de beide raadsleden meermalen ter ore gekomen dat het te onduidelijk is wat die gemeenteraadsleden nu eigenlijk allemaal doen. Via de website van de gemeente is wel te herleiden welke fractie voor of tegen welk besluit heeft gestemd, maar dat is zelfs voor de goed ingevoerden een behoorlijke zoektocht.

Met Harderwijk.stemtzo hopen de beide heren dat het gemakkelijker is om terug te vinden wie nu ergens voor of tegen was. Ook is de aanwezigheidsgraad van raadsleden af te lezen. Zo kunnen de inwoners van Harderwijk tijdens de verkiezingen van 2018 gemakkelijker door de verkiezingspraatjes heen kijken en stemmen op die partij die het best hun belangen vertegenwoordigde.

Harderwijk Anders